IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът на Великобритания одобри програмата за управление на Борис Джонсън

Депутатите в понеделник ще гласуват предложението за предсрочни избори

21:50 | 24.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският парламент одобри програмата за управление на премиера Борис Джонсън с 310 гласа "за" срещу 294 гласа "против", предаде Ройтерс. Това е символичен вот, резултатите от който не подобряват обаче позицията на премиера в парламента, отбелязва агенцията, цитирана от БТА. 

Джонсън спечели този символичен вот с поддръжката на съюзници, които подкрепят неговото ръководство по въпроси различни от Brexit.

Същевременно лидерът на Камарата на общините на британския парламент Джейкъб Рийс-Мог заяви, че британските депутати ще имат възможност в понеделник да гласуват дали в страната да има предсрочни избори, предаде Ройтерс.

Джонсън предлага датата 12 декември за този вот, като се надява, че дотогава законодателството за Brexit ще бъде обсъдено и прието в парламента.

Ако излизането на Обединеното кралство от блока отново бъде отложено, този път за края на ноември, Джонсън ще се опита отново да прокара своята сделка през парламента, информира BBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още