IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Reckitt Benckiser повиши прогнозите си след успешно тримесечие

Резултатите на компанията са били подкрепени от увеличение на цените и ръст в търсенето на лекарството за грип и настинки

15:19 | 26.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Британската компания за потребителски стоки Reckitt Benckiser във вторник повиши годишната си прогноза, след като отчете по-високи от очакваното продажби за третото тримесечие. Резултатите на компанията са били подкрепени от увеличение на цените и ръст в търсенето на лекарството за грип и настинки Mucinex, както и на продукти за сексуално здраве, съобщава Ройтерс.

Производителят на почистващите продукти Dettol отчете изненадващ годишен ръст от 3,3% на сравнимите продажби за третото тримесечие, задминавайки спада от 0,7%, очакван от анализатори в проучване на компанията.

Данните за продажбите и прогнозите изключват тези от наскоро завършената продажба на бизнеса за детски храни в Китай.

Компанията повиши и прогнозата си за годишния ръст на сравнимите нетни приходи до 1-3% от до 2%, но предупреди, че растежът може да е по-слаб през четвъртото тримесечие.

Reckitt заяви, че отчита увеличение от 10% на цените на суровините спрямо предишна своя прогноза за ръст от 8-9%. Компанията цитира предизвикателства най-вече в области като повърхностноактивни вещества, хартия и покалаена ламарина заради увеличени разходи.

Включената в състава на индекса FTSE компания обаче запази прогнозата си за марж на коригираната оперативна печалба, без да включва в нея продаденото подразделение в Китай, за годината в диапазона 22,7%-23,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още