IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ING напуска пазара на банкиране на дребно във Франция

Компанията преговаря за евентуална продажба на портфолиото си от клиенти на френското банкиране на дребно и продължава работа на пазара на едро

15:06 | 21.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Нидерландската компания за финансови услуги ING ще напусне пазара на банкиране на дребно във Франция, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Това решение е резултат от стратегическия преглед, който беше обявен през юни 2021 г., припомня информационната агенция.

Решението може да доведе до загуба на 460 работни места, ако не се намери друго решение, например продажба, отбелязва агенцията.

ING води преговори с други компании по отношение на портфолиото от клиенти на френското банкиране на дребно. Френският вестник Les Echos по-рано съобщи, че SocGen, Credit Agricole и Credit Mutuel се интересуват от активите на ING.

„Служителите на ING във Франция бяха информирани днес за резултата от стратегическия преглед. С местните синдикати е съгласуван социален план за нашите 460 засегнати служители. Социалният план подлежи на одобрение от френското министерство на труда“, казват от нидерландската група.

Компанията заяви, че ще продължи да оперира своя бизнес за банкиране на едро във Франция.

ING France има общо около 700 служители, две трети от които работят в банкирането на дребно.

Нидерландската компания посочва, че решението ѝ да напусне френския пазар на банкиране на дребно ще доведе до провизии за преструктуриране в резултатите за четвъртото тримесечие на 2021 г.

ING е активна на френския пазар за банкиране на дребно от 2000 г., като започва като онлайн банка. ING France в момента обслужва около 1 млн. клиенти с разплащателни сметки, ипотеки, потребителски заеми и инвестиционни продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още