IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия не планира отстъпки пред САЩ в преговорите за украинската криза

Възможно е разговорите да приключат за ден

14:27 | 09.01.22 г. 31
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Русия заяви днес, че няма да прави никакви отстъпки под американски натиск тази седмица на преговорите за украинската криза и няма да отстъпи от своите искания от Запада за гаранции в сферата на сигурността, предаде агенция РИА Новости.

Освен това Русия предупреди, че е възможно преговорите да приключат бързо. 

Те ще се проведат в Женева, Брюксел и Виена, но РИА цитира заместник-външния министър Сергей Рябков, който каза, че е напълно възможно дипломатическите усилия внезапно да приключат и след една среща, предаде БТА.

"Не мога да изключа нищо, това е напълно възможен сценарий. . . не трябва да има илюзии по този въпрос", каза той.

"Разбира се, ние няма да направим никакви отстъпки под натиск и под заплахи, които постоянно се отправят от западните участници в предстоящите преговори", каза още Рябков.

Междувременно ТАСС съобщи, че руската делегация вече е пристигнала в Женева.

В състава й влизат представители на министерството на външните работи и министерството на отбраната.

Делегацията се оглавява от Рябков, а американската дипломация ще бъде представлявана от първия заместник-държавен секретар на САЩ Уенди Шърман.

Утре ще бъде основният ден от преговорите, но още тази вечер ще се проведе така наречена "предварителна част" от разговорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

21
rate up comment 2 rate down comment 3
markov
преди 2 години
След като се чувстваш северен мексиканец, скачай на кравата и поемай дългия път към обетованата земя. Там в Луйзиана имат нужда от чистачи на тоалетни и от пълнеж за гей парадите......... По-добре е да замълчиш и да те помислят за глупав, отколкото да си отвориш устата и да премахнеш всички съмнения за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 4
markov
преди 2 години
Сороспиичетата мое да пикате газ и да се пънете да пренаписвате историята но не ви се получава. https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%9E%D1%82%D0%BE_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%91%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Мда, формулата е вече доказана - колкото по-голям *** и лузър си, толкова по-голям фен на Пyтeтo и пиянския Мордор си. И Западът е виновен за собствените ти неуспехи, разбира се!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 2
data
преди 2 години
Големите хвалби за политиката на Путин трябва все пак да отчитат факта , че по негово време американците му го забиха най-дълбоко . Просто факти :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 5
deaf
преди 2 години
Нищо такова не е казвал Бисмарк. Вие русофилите дори не можете да фалшифицирате историческите документи. Бисмарк е казал:"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан." И толкова. Само това е казал. Останалото е фалшиво и добавено от руските пропагандисти и русофилите. Сега прочетете по-внимателно добавеното към изказването на Бисмарк. Еми то звучи безсмислено,тъпо и напълно противоречи на първата мисъл на Ото фон Бисмарк! Значи от една страна той казва,че не трябва да се вярва на руснаците,(подписва договор с тях),но от друга трябвало да се играе честно с тях!!! Къде е логиката?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 3
korn
преди 2 години
Ко речи, в Италия и Германия имало повече бедни от Русия хаха ей, от всички бавноразвиващи се руски роби тебе те имах за по нормален, ама явно няма как да се отклоните от поточната линия на която ви произвеждат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 5
korn
преди 2 години
Ей ***, скачай в Ладата на дядо си и изчезвай към любимата си Русия. Тук е Българи, Европа и НАТО. Сто процента си някой импотентен военен свикнал да живяее на гърба на народа. Една оргинална мисъл няма в теб. Такова скучно клише си че ако знаеш колко си безинтересен и простоват ще се самоубиеш. На времето като пасдна комунизма трябваше да ви избесем за всички българи дето избихте в името на руския си вожд, но демокрацията си има своите минуси. Живуркай си в мизиреята нещастнико. Тук си силен, в реалния живот сто процента си никой, смешкото от кварталната кръчма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 1
markov
преди 2 години
Бисмарк също е казал и: Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. Тази държава, даже след пълно поражение ще бъде за нашето потомство стремящ се към реванш противник (из отговор на принц Генрих VII Рьойс в секретно писмо 349, Берлин, 03.05.1888 г.)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 2
markov
преди 2 години
Хубаво е като се цитира да не е извадково. Бисмарк е казал: Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 3
redcretin
преди 2 години
Договорът с Русия не струва дори колкото хартията , на която е написан - да ти припомня тия думи :) Кел-яв, нали видяхме как се опразниха рафтовете след халвинга на руплата - САЩ могат да дръпнат щепсела на Рашастан когато им скимне, никакъв проблем. *** е, че масовия *** ще страда невинен заради мало-умното си ръководство. А ти кво правиш в ЕС ми не си заминал - да те питам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още