IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Беларус иска стабилизационен заем от МВФ

Страната очаква одобряване на кредит и от организацията за Европейско-азиатско икономическо сътрудничество

10:24 | 01.06.11 г.
Беларус иска стабилизационен заем от МВФ

Правителството и Националната банка на Беларус изпратиха вчера молба до Международния валутен фонд за отпускане на заем, се посочва в изявление на правителството на страната, публикувано днес на официалния му уебсайт.

Вчера бе съобщено, че в Минск пристига мисия на МВФ за оценка на ситуацията в страната, която през последните няколко дни девалвира валутата си и замрази цените на основни хранителни стоки.

На 4 юни в украинската столица Киев съветът на Антикризисния фонд на организацията за Европейско-азиатско икономическо сътрудничество ще взема решение за отпускане на кредит за Беларус, припомня РИА „Новости“.

По-рано руският вицепремиер и министър на финансите Алексей Кудрин съобщи, че от общата сума на кредита от 3 млрд. долара през тази година ще бъдат отпуснати 1,24 млрд. долара, а първият транш ще бъде от 800 млн. долара. Той ще бъде преведен до седмица след вземането на решението от антикризисния фонд. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още