IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Единна Русия“ определи думите на Кудрин като „изключително цинични“

Управляващата партия няма намерение да воюва открито с Кудрин на тема икономика

17:49 | 20.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
„Единна Русия“ определи думите на Кудрин като „изключително цинични“

„Единна Русия“ реагира негативно към критиката на бившия финансов министър Алексей Кудрин, който заяви по-рано през деня, че управляващата партия трябва да поеме пълна отговорност за застоя, в който страната се намира. В официално изявление управляващите определиха изявлението като „изключително цинично“, предаде агенция ИТАР–ТАСС.

Алексей Кудрин говори по време на срещата "Отворена платформа". Там бившият финансов министър даде тежка оценка на настоящата икономическа ситуация в страната и посочи, че сериозната отговорност за това е на „Единна Русия“.

„Това е много цинично изказване. То бе направено от човек, който постепенно се превръща от икономист в политик“, заяви пред агенцията заместник-секретарят на Генералния съвет на „Единна Русия“ и ръководител на комисията по труда и социалната политика в руската Дума Андрей Исаев.

Исаев заяви, че „Единна Русия“ няма намерение да воюва открито с Кудрин на тема икономика. „Сега, когато той се опитва да обвинява нас за застоя на икономиката, това изглежда изглежда изключително цинично".

„Единна Русия“ вече спечели битката с Кудрин, в която се наложи да се намеси дори и самия Владимир Путин. Президентът поиска отварянето на националните проекти, а средствата, които получихме инвестирахме в социалния сектор и инфраструктурата на страната ни“, отбеляза още представителят на управляващата партия.

От своя страна членът на Президиума на Генералния съвет на „Единна Русия“ и председател на комисията по икономическа политика, предприемачество и иновации за развитие в Държавната Дума Игор Руденски заяви пред репортери, че „като парламентарна партия с мнозинство в Думата, „Единна Русия“ е отговорна за това, което се случва в страната.“ „Въпреки това, лична отговорност за случващото се в страната има и самият Кудрин“, каза още той.

„Както знаете, той заемаше поста финансов министър в продължение на 11 години, а през 2008 г. стана вицепремиер, отговарящ за управлението на финансовия и икономически блок на Руската федерация. Той напусна длъжността си преди година, но въпреки това носи пълна отговорност за текущото състояние на икономиката“, добави още Руденски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още