IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владимир Путин: Кризата в Украйна не е възникнала по вина на Русия

На заседание на Съвета за сигурност на Русия държавният глава призова за изглаждане на отношенията с партньорите си в Украйна, Европа и САЩ

20:55 | 13.03.14 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Владимир Путин: Кризата в Украйна не е възникнала по вина на Русия

Кризата в Украйна има вътрешен характер и не е възникнала по вина на Русия, заяви руският президент Владимир Путин на заседание на Съвета за сигурност на Русия, предаде агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

„Разбира се, не можем да оставим без внимание всички събития около Украйна, Крим и всичко касаещо този възникнал сложен проблем. Искам да подчертая: тази криза не възникна по наша вина, но ние така или иначе сме въвлечени в нея", заяви Путин.

„Искам да отбележа, че това е преди всичко вътрешна за Украйна криза. Нека помислим как да изграждаме отношенията си с нашите партньори и приятели в Украйна и с другите ни партньори в Европа и САЩ", предложи Путин на участниците в заседанието.

В него участваха премиерът Дмитрий Медведев, шефът на администрацията на Кремъл Сергей Иванов, председателят на парламента Сергей Наришкин, секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, министрите на вътрешните работи Владимир Колоколцев, на външните работи Сергей Лавров и на отбраната Сергей Шойгу и други официални лица.

Същевременно държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди, че САЩ и ЕС са готови да вземат „много сериозни мерки" срещу Москва в понеделник, в отговор на референдума в неделя в Крим за присъединяване към Русия, предава Dnes.bg.

„Ще има отговор на референдума и ако няма признаци за напредък към решаването на този проблем, ще има много сериозни мерки в понеделник тук и в Европа", заяви Кери пред комисия на Сената на САЩ преди утрешната му среща в Лондон с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

„Надявам се руснаците да дойдат в Лондон с ясното съзнание за факта, че международната общност е наистина силна и единна по този въпрос", заяви американският държавен секретар.

Към 21:05 часа българско време на валутния пазар руската рубла поскъпва с 0,39% до 36,623 за един долар.

Графика: Investing.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 7 rate down comment 3
Натрий
преди 10 години
Повече жени трябват в политиката, за да има по-малко кръв. Ей го на, целият съвет по национална сигурност само balls, к'во да очакваме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 12 rate down comment 3
0pk
преди 10 години
За мен няма значение, ама както виждаш за хората живеещи там има. Както и за кандидат робовладелците предполагам. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 3
data
преди 10 години
Да ти кажа честно - лесно се води такава политика със собствени енергийни ресурси . Аз не се сещам страна с положително салдо от износ на енергийни суровини да е зависима от цитираните от теб институции . А за Украйна - има ли значение кой я поробва : Русия или Запада ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 10
0pk
преди 10 години
Човека си защитава интересите на държавата. Той не е виновен ще УСА, МВФ и Евр(е)опейската банка водят агресивна икономическа политика по заробване на цели държави. Виновен е единствено в това че не ги иска. А проблемът е, че май само той остана такъв. :[
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 11
data
преди 10 години
Кой е виновен ? Ко значение има ? Новата "берлинска стена" май ще се нарича - "украинска" ако Путин продължава тъй . Демек следствие на "мъдрата" му политика разделителната линия ще е още по близо до Масква
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 3
bgMan
преди 10 години
Сталин решава да унищожи всякаква мисъл за непокорство в Съветска република Украйна като организира масово убийство чрез глад. С изпълнението на плана "Гладомор" са натоварени главният народен комисар ***, секретаря на ЦК Каганович и други висши сановници от коридорите на Кремъл. Така през годините 1932-33 на селяните е отнета цялата реколта и домашните животни. Опустошените села са поставени под пълна блокада и изолация от специалните части на НКВД получили заповед да разстрелват всеки, който се опита да ги напусне. Всеки решил се да проникне в тези региони бива обявяван за шпионин и враг на СССР. В резултат на проведената операция "Смърт чрез глад" загиват между 4.5 и 8 милиона(!!!) души при 29 милиона население на републиката по това време. Половината от загиналите са деца на възраст между 6 месеца и 17 години. Избити са и повече от 100 хиляди украински българи! Притежателите на здрави нерви могат да видят потресаващи кадри в Интернет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 4
lubenmark
преди 10 години
Karadjata гледай по внимателно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
Свилен Колев
преди 10 години
Здравейте,в статията се говори за дневно движение, графиката е за период от месец
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 6
karadjata
преди 10 години
според тази графика ясно се вижда, че рублата поевтинява как я видяха че поскъпва???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още