IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин готов да обсъди възможностите за изход от кризата в Украйна

Руският президент се среща с ротационния председател на ОССЕ и президент на Швейцария Дидие Бургхалтер

17:08 | 07.05.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Путин готов да обсъди възможностите за изход от кризата в Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи днес, че е готов да обсъди възможностите за изход от украинската криза с Дидие Буркхалтер, който оглавява Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и президент на Швейцария, съобщава CNBC.

Ротационният председател на ОССЕ коментира преди визитата си в Москва, че трябва да се постигне примирие в Украйна преди президентските избори, които са насрочени за 25 май. Според него провеждането на вота в сегашната ситуация е „почти невъзможно“ и призова за „продължение на Женева“ (международното споразумение, което беше постигнато в средата на миналия месец – бел. ред.), въпреки съпротивата на Москва и мнението на руските власти, че втора мирна конференция няма да доведе до голяма промяна.

Визитата на Бургхалтер в Москва беше уговорена от Путин и канцлера на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор преди няколко дни.

“Знам, че имате предложения, идеи за това как да се намери изход от ситуацията. Нашата позиция също е известна. Нека се опитаме да направим анализ на ситуацията и да потърсим изход от кризата“, коментира Путин преди срещата с Буркхалтер.

По думите на руския президент позициите на Кремъл и на ОССЕ съвпадат в известен смисъл.

Путин допълни, че иска „възможно най-бързото решение“ на кризата, като се вземат предвид интересите на всички украинци.

Той призова сепаратистите в Източна Украйна да отложат планирания за 11 май референдум за независимост, като подчерта, че директният диалог между Киев и бунтовниците в югоизточната част на страната е ключов за приключването на кризата.

Междувременно руският президент отново не пропусна да обвини временната власт в Украйна за неблагоприятното развитие на кризата в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 9
Internet
преди 10 години
Путин разигра европейската карта блестящоВсицко стана дорибезддасе питат САЩ и Обанго иКери няматникакво публично влиание върху това,което сега ще станеСАЩ си живеят във виртуален свят, в който те командват наляво-надясно, докато в реалния свят съвсем други хора местят фигурите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още