IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аэрофлот изключи Tez Tour от резервационната си система

Причината е, че туристическата компания не може да гарантира запълняемост на самолетите, смятат от Tez Tour

17:35 | 12.11.14 г.
Аэрофлот изключи Tez Tour от резервационната си система

Руската авиокомпания Аэрофлот е изключила един от големите туристически оператори – Tez Tour, от системата си за резервации на билети, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Причината за това решение са дълговете, които има туристическата компания.

От Tez Tour отхвърлиха този мотив и обясниха, че не дължат нищо на авиокомпанията. Според ръководителя на компанията Владимир Каганер причината е, че не могат да дадат твърда гаранция за запълване на самолетите в зимния сезон.

При ситуацията на туристическия пазар в последните месеци това обаче не е възможно, отбелязва още Каганер.
През октомври Tez Tour направи оптимизация на зимните си програми и отказа чартърите по много от изпълняваните дестинации. Част от тях ще се изпълняват с редовните линии на авиокомпаниите.

През тази година туристопотокът от Русия ще отбележи спад в рамките на 25-30%, изчисляват от руската Федерална агенция по туризма (Ростуризм). Основната причина за това намаление е рязкото понижение на стойността на рублата и санкциите към страната от Запада.

В същото време и близо 20 туристически компании обявиха банкрут. В сектора се наблюдаваше ефектът на доминотоq след като един от най-големите руски туроператора – „Нева“, прекрати дейността си.

Днес негативен ефект върху индустрията продължава да има отслабената рубла, както и разпространението на заболяването ебола, обясняват от Ростуризм. По оценка на експертите обаче едва ли ще има нова вълна на фалити, които да оставят руснаците извън дома по време на Новогодишните и Коледните празници. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още