IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Турция "премина още една проверка за демокрация"

Според новия стар турски президент избирателната активност е била най-високата в историята на страната

08:32 | 25.06.18 г. 51
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ердоган при следизборната си реч. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ердоган при следизборната си реч. Снимка: Ройтерс

Турция "премина още една проверка за демокрация, давайки пример на целия свят", каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган, след като беше обявен за победител на президентските избори, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Нашата демокрация спечели, волята на народа спечели, Турция спечели", заяви Ердоган пред ликуваща тълпа от привърженици, събрали се пред централата на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара.

"Турция направи своя избор в полза на защитата на своята демокрация, своите права и свободи, поддържането на своите реформи. Турция направи своя избор в полза на растежа, развитието, инвестициите", каза той.

По думите му Турция ще "спечели много по-добро място на международната арена" и ще "подобри мира и благоденствието на всеки един от своите граждани".

Той благодари на турските граждани, като каза, че избирателната активност е била най-високата в историята на страната.

Ердоган заяви, че Турция ще продължи да "освобождава сирийски земи", така че бежанците да могат да се върнат благополучно в Сирия, посочва Ройтерс.

По думите му Турция също така ще действа по-решително срещу терористичните организации.

Той обеща да поправи грешките на своята партия по време на предстоящия си президентски мандат, отбелязва ТАСС.

"Искам да съм ясен по този въпрос, ние чухме посланието на нашите граждани в хода на парламентарните избори. Бъдете уверени, че в този период ние ще поправим допуснатите от нас грешки. От утре ще пристъпим към работа, за да изпълним своите обещания към нашата нация", заяви Ердоган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 3 rate down comment 5
savocachev
преди 5 години
И в КНДР е така.. :) И там миналата година бяха победили САЩ и Юга на световното по футбол и бяха станали световни шампиони... Даже великия воджд беше организирал тържества... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 5
savocachev
преди 5 години
Аз гледам факти и рядко някой може да ме води за носа: https://***.xe.com/currencycharts/?from=TRY&to=USD&view=10YТова са фактите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 8
savocachev
преди 5 години
Ако поне малко имаш икономическо образование, ще разбереш за какво говоря: https://***.xe.com/currencycharts/?from=TRY&to=USD&view=10YВсичко в Турция като суровини, петрол, злато и т.н. се търгува в USD. Бизнеса който е ориентирам към експорт, търгува в USD или EUR. Ясно си лични на графиката от къде е започнал да управлява великия вожд.... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 5 години
Турция е голяма страна с голямо население, но е свободна и в известен смисъл демократична - всеки е свободен да избира дали да живее в Турция при Ердоган, или при Меркел и Макрон. Тези, които искат да живеят в Турция при Ердоган, явно са повече и също имат право да живеят по този начин. Тези с костюмчетата ще си намерят мястото или там, или на запад - те очевадно са по-малко и ще се наместят някяк си. Същото стана и в Русия - тези, които не харесват да живеят в източна държава, свободно отидоха на запад. Тези, които останаха, харесват Путин и държавата, която им направи той. И се боричкат и работят да си я направят по-хубава, доколкото им стигат силите и акъла, но си знаят, че си е тяхна. Същата работа и в Китай, и в Иран, и в Индия. И те така... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 5
penman
преди 5 години
Тежко и горко малообразован да те управлява! Е, то и електората му е на същото ниво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 5 години
Хаха... Репортажът беше на Ройтерс или АФП, нали? :lol:Сигурно си млад, та не помниш какви репортажи течаха в западните медии, когато Путин спечели първите си избори и разпердушини гнездото на стършелите начело с Березовски и Ходорковски. От тогава не спират разни русначета в костюмчета след всеки изборен триумф на Путин да точат соп^оли как той унищожава Русия, ама след 18 години вече се събират в един метровлак... А унищожаването на Русия пак се отлага за далечното и мъгливо бъдеще.. ;) :lol:Та... дайте го по-внимателската и хем полека с прогнозите какво ще се случи в Турция. Турция не е западна страна и не може да стане - там живеят други хора с друг манталитет, на които западните ценности им докарват в повечето случаи само ядове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 5
abdul
преди 5 години
"човек в костюм с вратовръзка"те тия са най-опасни. Достатъчно ясно си описал защо. Щом костюмче и вратовръзка са достатъчни да те водят за носа, работата е ясна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 3
savocachev
преди 5 години
Сутринта гледам новините и дават репортаж от Турция.Един байко на годините на Ердоган, облечен в типичното вълнено пуловерче за там, брадясал, некъпан, абееее в общи линии от простолюдитето се изказа: Днес Турция победи ! Да живее Ердоган, да го благослови Алах и т.н. и т.н.И след него дават един млад около 35 годишен човек в костюм с вратовръзка (явно по съвременен човек, може и бизнесмен да беше) гледаше тъжно и каза: От утре не знаем какво ще правим. Този човек ще разруши Турция. Икономиката потъва и националната ни валута също.Ха сега да видим на кой от двамата да се вярва и кой според вас е по в час какво става....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 5 години
нигга плийз :) шегоубиец!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
abdul
преди 5 години
Що забравяш Асад?А Ангела, която е на път да се пенсионира като канцлер?Ами нашия вожд, който ако не като министър председател, то ще се пенсионира като президент?Живеем в авториратни времена бегеменчо, в модерен социализъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още