IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Турция "премина още една проверка за демокрация"

Според новия стар турски президент избирателната активност е била най-високата в историята на страната

08:32 | 25.06.18 г. 51
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ердоган при следизборната си реч. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ердоган при следизборната си реч. Снимка: Ройтерс

Турция "премина още една проверка за демокрация, давайки пример на целия свят", каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган, след като беше обявен за победител на президентските избори, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Нашата демокрация спечели, волята на народа спечели, Турция спечели", заяви Ердоган пред ликуваща тълпа от привърженици, събрали се пред централата на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара.

"Турция направи своя избор в полза на защитата на своята демокрация, своите права и свободи, поддържането на своите реформи. Турция направи своя избор в полза на растежа, развитието, инвестициите", каза той.

По думите му Турция ще "спечели много по-добро място на международната арена" и ще "подобри мира и благоденствието на всеки един от своите граждани".

Той благодари на турските граждани, като каза, че избирателната активност е била най-високата в историята на страната.

Ердоган заяви, че Турция ще продължи да "освобождава сирийски земи", така че бежанците да могат да се върнат благополучно в Сирия, посочва Ройтерс.

По думите му Турция също така ще действа по-решително срещу терористичните организации.

Той обеща да поправи грешките на своята партия по време на предстоящия си президентски мандат, отбелязва ТАСС.

"Искам да съм ясен по този въпрос, ние чухме посланието на нашите граждани в хода на парламентарните избори. Бъдете уверени, че в този период ние ще поправим допуснатите от нас грешки. От утре ще пристъпим към работа, за да изпълним своите обещания към нашата нация", заяви Ердоган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

41
rate up comment 2 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 5 години
"Не чакай Турция и/или Русия да стигне в близко бъдеще ЕС."И кой изобщо е казал, че Турция и/или Русия ще гонят ЕС? Тука доста хора не схващат, че светът не стои на едно място. Четете история бре, младежи! Цялата човешка история е един низ от превратности и промени - колко успешни държави и империи са цъфтели и прецъфтели - нема вечно щастие... И общото между тях винаги е била вярата, че ще са вечни... :lol: Не усещате ли, че в момента всичко се тресе и се мести и никой не знае накъде отива?! След 10 години нищо няма да е същото, защото и на кьоравия е ясно, че в света са натрупани огромни дисбаланси и проблеми - и икономически, и политически, и социални, и демографско-антропологични. Нито САЩ, нито ЕС могат да продължат по същия начин, както досега - глобализацията, която гонеха и която беше горивото на развитието им, няма да се случи в сроковете, в които беше планирана. А какво и как ще я замени, тепърва ще се види. Затова всеки, който се чувства някакъв играч в схемата, се бори за по-добри позиции в ендшпила. Това прави и Ердоган, това прави и Путин, това прави и Тръмп, това прави и другарят Си, да даже и оня корейски тумбел и наш Боце. И като стана дума за наш Мъш, мислиш ли, че щеше толкова голем да го вади и да чете конско на големите в ЕС, ако сичко в ЕС беше бетон? Явно нещо здраво скърца, щом и той се орепчи и взе думата...Та... не е сигурно, че точно Турция и/или Русия искат да гонят ЕС... По-скоро ше пробват да му помогнат да си плати вересиите... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 5 години
Тоя дето очевидно е чел повече от теб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 3 rate down comment 1
savocachev
преди 5 години
Точно там е проблема - Нищо не ти говори...:(Дядо ми навремето казваше: Чедо на дървения фолосов и 100 кокошки да му покажеш, той пак ще говори че е видял врабци... няма смисъл чадо...Така че лек и успешен ден Г-н kalendar... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 1 rate down comment 4
kalendar
преди 5 години
ти пък кой точно беше, че да коментираш кое е грешно и кое не е :)Тебе даже терминологията не ти е ясна, но иначе скачаш като паленце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 2 rate down comment 2
kalendar
преди 5 години
може и да е вярно за диктатурите в общият случай, но гледайки САЩ и Китай си мисля, че не е изрично правило.А ЕС че няма да се разпадне е повече от ясно - икономиката на големите играчи вътре ще отиде в киреча, политически ще отслабнат...общо взето хората тук бъркат боричкането за трохите с реален разпад.ЕС е много по-вероятно да върви с бавни стъпки към СЕЩ. Без Великобритания. Която и без това не е ясно дали ще съществува след 50-100 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 1 rate down comment 3
kalendar
преди 5 години
и какво трябва да ми говори това? Трудно четеш с разбиране, май:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 5 години
Абсолютно грешни твърдения!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 2 rate down comment 1
savocachev
преди 5 години
Сериозно ?!https://***.investor.bg/evropa/334/a/ekspert-turciia-jivee-na-veresiia-no-dylgovete--shte-triabva-da-bydat-plateni-263568/https://***.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/turskata-lira-se-nasochva-kym-novi-zagubi-smiatat-ot-morgan-stanley-263554/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 3 rate down comment 1
data
преди 5 години
Не моа да фана как го виждат това разпадане ? За да има разпадане първо трябва да минем през диктатура , диктатурата да изостане от останалия свят и едва след това да започне да се разпада от центъра навън . Та вероятността за нов Хитлер е много по голяма от разпад на ЕС . Примери в историята на континента Европа - колкото искаш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 4 rate down comment 2
data
преди 5 години
Диктатурите вършат работа - в началото . След това са доказано вредни . Стамболов е бил полезен но защото Бг е била изключително слабо развита , Ататюрк е в същата ситуация , Путин също . Развита диктатура - ми не се сещам честно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още