IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Турция "премина още една проверка за демокрация"

Според новия стар турски президент избирателната активност е била най-високата в историята на страната

08:32 | 25.06.18 г. 51
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ердоган при следизборната си реч. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ердоган при следизборната си реч. Снимка: Ройтерс

Турция "премина още една проверка за демокрация, давайки пример на целия свят", каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган, след като беше обявен за победител на президентските избори, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Нашата демокрация спечели, волята на народа спечели, Турция спечели", заяви Ердоган пред ликуваща тълпа от привърженици, събрали се пред централата на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара.

"Турция направи своя избор в полза на защитата на своята демокрация, своите права и свободи, поддържането на своите реформи. Турция направи своя избор в полза на растежа, развитието, инвестициите", каза той.

По думите му Турция ще "спечели много по-добро място на международната арена" и ще "подобри мира и благоденствието на всеки един от своите граждани".

Той благодари на турските граждани, като каза, че избирателната активност е била най-високата в историята на страната.

Ердоган заяви, че Турция ще продължи да "освобождава сирийски земи", така че бежанците да могат да се върнат благополучно в Сирия, посочва Ройтерс.

По думите му Турция също така ще действа по-решително срещу терористичните организации.

Той обеща да поправи грешките на своята партия по време на предстоящия си президентски мандат, отбелязва ТАСС.

"Искам да съм ясен по този въпрос, ние чухме посланието на нашите граждани в хода на парламентарните избори. Бъдете уверени, че в този период ние ще поправим допуснатите от нас грешки. От утре ще пристъпим към работа, за да изпълним своите обещания към нашата нация", заяви Ердоган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 7 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 5 години
"P.p. А това че ника ти е на турски означава ли че си пристрастен с турската кауза ?"Аз не съм. Пристрасти се жена ми преди 5-6 години, когато, опитвайки се да гледа българска телевизия, попадаше задължително на некъв турски сериал по националните канали. Тогава си смени името, за да е в тон с новите евроатлантически пориви на българската действителност и аз, за да не изоставам от повика на времето и в нейна чест, щото тя е по-умна от мене - нали е пазителката на домашното огнище, според некои, вече бивши, български национални вярвания, а и да демонстрирам съпричастност с новата национална идея на България... ;) :lol: Иначе - лумпенизирано или не, това е населението на Турция и Русия - дали ти харесва на тебе и на некой друг - се тая. То си живее там и си прави държавата така, както може и по-важното - както си иска. Техна си е и магат, за разлика от нас. Има и такива като нас, дето се опитват да си правят държавата по чужд аршин и с чужди ценности - времето ще покаже кой как се справя. Щот и при нас нещата не са цвете, видно отсекъде, но за разлика от турците и руснаците ние мърдаме от транш до транш и от еврофонд до еврофонд. Ако нещо в ЕС се ***, а то вече яко смърди, ше видиме кой кум, кой сват... Да не видиш Боце да плонжира пред Ердоган или Путин за некой леф... Или да прати Нинова, че е по-мъж... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 4 rate down comment 2
data
преди 5 години
Абе кат гледам цените на бензила у турско се чудя има ли мегдан още да се вдигат , ама ти мъ успокой - могат да поемат още
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 2
kalendar
преди 5 години
ми...в същност...за данъците поне...последните две-три години...май само там, да.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 5 rate down comment 1
abdul
преди 5 години
Щото пък видиш ли данъците и пенсионната възраст ги вдигат само в турция и русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 2
data
преди 5 години
p.p. А това че ника ти е на турски означава ли че си пристрастен с турската кауза ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 4
data
преди 5 години
В едно си прав - лумпенизираното население и на Турция и на Русия е съгласно доброволно да плати овърдрафтите на управляващите го . Ко ша стане в Турция - ми същото като в Русия след изборите : добро утро , от днес данъците и възрастта за пенсиониране вече не са това което бяха . Щот един дърт турчин се вайкаше че с пенцитя си от 1000 лири вече нищо неможел да си купи - около 300 бг. лева демек
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 2
KPetkov
преди 5 години
Седем години по-късно България все още чака Сърбия да добута магистралата до границата, че да почнем и ние. А като почнем ние жална им майка сръбска още поне осем години :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 2
KPetkov
преди 5 години
Кметът на Ниш го беше обобщил в едно интервю по телевизията: "8 години демокрация и още не можем да построим магистралата София - Ниш".Не знам какво сме се загрижили за турската демокрация. Ердоган като ще ги съсипва, да ги съсипва. Предполагам целта му е да ги задуши с руски газ и облъчи с руски АЕЦ. Пада им се на турците, нас тук демокрацията си ни кефи. Нямаме пари за плочките по тротоарите, ама кеф голям, като планинско катерене е по тротоарите, само по Витошка става, ама там павенцета сигурно килограма го платихме с килограм платина :)27.04.2010: Магистралата София-Ниш ще бъде открита на 1 май 2012 г., съобщи днес премиерът Бойко Борисов по Нова телевизия. Той обясни, че за тази дата са се разбрали с премиера на Сърбия Мирко Цветкович и с президента на страната Борис Тадич по време на визитата си в западната ни съседка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 3
abdul
преди 5 години
Кажи, кажи кога ще колабира турция, моля те.Много ме забавляват такива фактолози графиколози като теб. Само намери някой сайт, дето дава 10+ годишна история, че модерните графиколози съвсем ядете коловете с доматите, понеже минаха почти 11 години от последната криза и като ви я скрият на графиката, все едно не я имало никога. Ххаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 5 години
Имам И икономическо образование, но за разлика от теб съм учил и политикономия, а тя става напоследък все по-актуална... ;) :lol:Фактите днес са едни, а утре - други - нали виждаш къде беха фактите през 2007 и къде са сега в САЩ и ЕС? Светът се готви за войни всякакви, а за тях ше требват войници всякакви, а не фактаджии с костюмчета...И както върви, да не се окаже КНДР не там, където е сега и ти - не там, където си мислиш, че си мноо шойн... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още