IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко сигурни са летищата в Югоизточна Азия?

Разкритията, че поне двама души на борда на изчезналия малайзийски самолет са били с крадени паспорти повдигнаха въпроса за сигурността

20:20 | 12.03.14 г.
Колко сигурни са летищата в Югоизточна Азия?

Разкритията, че поне двама души на борда на изчезналия самолет на Malaysian Airline System (MAS) са били с крадени паспорти повдигнаха въпроса за сигурността на водещото летище в страната, както и на летищата в цяла Югоизточна Азия.

Самолетът на малайзийския национален превозвач изчезна в събота, час след началото на полета. Досега не е потвърдено, че от самолета са открити някакви следи.

Азиатската страна обяви, че работи по версия за терористична атака. През последните години Малайзия не е била цел на която и да е значима терористична организация, но в нея се намират няколко ключови фигури за различни ислямски групировки.

Според Питър Форбс, директор Alan Stratford and Assoc., летището в Куала Лумпур е “пример за добра сигурност”

“Не вярвам, че там има проблем. Може да има при чекирането на паспортите от авиокомпанията”, коментира Форбс.

Той признава, че има проблеми в някои части на света, особено в Африка, но като цяло в Югоизточна Азия сигурността на летищата е добра.

Още по темата вижте във видеото на Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още