IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pfizer ще закрие бизнеса си с ваксини в Китай

Лицензът на ваксината Prevenar не е бил подновен, което ще засегне 200 от общо 9 000 служители на компанията в Китай

15:15 | 03.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Pfizer ще закрие бизнеса си с ваксини в Китай

Pfizer ще прекрати продажбите си на ваксини в Китай, след като местното правителство не поднови вносен лицензи за един от продуктите на компанията. От фармацевтичния гигант заявиха, че това ще предизвика недостиг на медикамента в Китай, съобщава The Wall Street Journal.

Pfizer направи изявление в четвъртък, че лицензът на Prevenar (Prevnar в САЩ) е изтекъл. Ваксината предпазва малките деца срещу пневмококови заболявания, които могат да доведат до пневмония и други инфекции.

“Въз основа на внимателна оценка на тази ситуация, ние решихме да преустановим нашите търговски операции с ваксини в Китай по това време, започвайки незабавно", се казва в изявлението. Ваксината е вторият най-добре продаващ се продукт на Pfizer в световен мащаб, след болкоуспокояващото Lyrica.

Дейностите с ваксините ще бъдат преустановени незабавно, което ще засегне 200 служители, които работят в отдела, се казва в изявлението на компанията. "Повечето колеги ще бъдат засегнати" от затварянето, допълва Pfizer. Компанията има 9 000 служители в Китай и ще помогне на засегнатите служители да намерят други позиции в компанията, се казва в изявлението.

Говорител на фармацевтичния гигант отказа да разкрие защо лицензът на ваксината не е бил подновен. Регулаторите в Китайската администрация по храните и лекарствата не бяха открити незабавно за коментар.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още