IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P: Япония трябва да увеличи данъчните приходи

Освобождаването на някои хранителни продукти от налога ще го направи по-приемлив за данъкоплатците, смята експерт

18:12 | 23.10.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Япония трябва планирано да повиши данъците, за да увеличи приходите на държавата и понижи големия дълг, посочва рейтинговата агенция Standard & Poor's, предава Ройтерс.

Освобождаването на някои хранителни продукти от увеличаването на данъците, планирано за 2017 г., може да е положителна стъпка, защото ще направи по-високите данъци по-приемливи за населението, смята Кименг Тан, главен директор за Азиатско-тихоокеанския регион в интервю.

В същото време освобождаването от данъци ще е административен разход за фирмите и правителството, тъй  като трябва да се определи кои обекти да бъдат освободени от данъци и да се създаде система, в която да има няколко данъчни ставки, заяви Тан.

„Важният момент е, че трябва данъците да носят приходи, които да намалят нивото на дълга“, заяви Тан. Освобождаването на някои обекти от данъци не е необичайно, но всеки път, когато нещо бъде освободено, става по-скъпо да се изпълни замисълът“, подчерта той.

Припомняме, че миналия месец S&P намали кредитния рейтинг на Япония от AA—до A+, което е четири нива под най-високия рейтинг AAA, поради съмнения, че управлението на правителството ще влоши икономическото състояние на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Точно па вие недейте да учите Япония кво да прай, че от както я учите са се появили клошари в Токио, а това никога не е било ..... увеличавайте си там собствените данъци ей на Фейбоклука (че са платили само 4 бона в Англия) на Еврейите в банките на некролога Сорос и т.н. и т.н. .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още