IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания води преговори с Китай, търсейки инвестиции след Brexit

Докато напускаме ЕС, ние изграждаме една истински глобална Великобритания, която е отворена за бизнеса, смята Тереза Мей

12:44 | 10.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>източник: Ройтерс</em></p>

източник: Ройтерс

Британският министър-председател Тереза Мей и министърът на финансите Филип Хамонд провеждат разговори с китайския зам. министър-председател Ма Кай на фона на усилията на Обединеното кралство да намери инвестиции след изненадващия вот за Brexit.

По-късно в четвъртък (10.11.2016 г.) ще се проведе форумът U.K.-China Economic and Financial Dialogue и на въпросното събитие ще бъдат обсъдени теми като търговията, финансовите услуги, инфраструктурата и енергетиката. Британското правителство детайлно обсъжда възможностите за потенциални инвестиции в Северна Англия за китайския бизнес, става ясно от обръщение на Министерство на финансите на Обединеното кралство, цитирано от Bloomberg.

Тереза Мей, която наскоро се завърна от посещение в Индия, се надява да постигне успех от срещата с китайската делегация, опитвайки се да покаже, че Великобритания активно работи по търговски сделки извън ЕС. Ма Кай ще се срещне и с гуверньора на Английската централна банка Марк Карни.

„Аз съм убедена, че докато напускаме ЕС, ние изграждаме една истински глобална Великобритания, която е отворена за бизнеса“, заяви Мей. „Аз се вълнувам от възможностите за разрастване на търговията и инвестициите между двете държави“, добави тя. 

Британското Министерство на финансите оповести освен това, че държавната китайска корпорация CITIC Construction ще инвестира 200 млн. британски паунда в първата фаза на проекта за изграждане London Royal Albert Docks, чиято стойност е 1,7 млрд. паунда и се разработва от китайската ABP.

От друга страна британското правителство ще инвестира до 40 млн. паунда в пекинската Asian Infrastructure Investment Bank, за да помогне на развиващите се страни да развиват инфраструктурни програми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
крас
преди 7 години
И последните надежди, че Лондон ще остане на потъващият кораб на ЕС се изпаряват.Тръм също се отказа от подписването на ТТИПСвета влиза в нова глобална турболенция с все по ясно оформяща се тенденция за прерапределение на пазарите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още