IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup планира да удвои активите си в Южна Корея до 2020 г.

Банката предвижда още да отвори нови офиси и да инвестира в цифрова технология за привличане на нови клиенти

13:23 | 27.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Citigroup планира да удвои активите, които управлява в Южна Корея, до близо 6 млрд. долара до 2020 г., като предвижда още да отвори нови офиси и да инвестира в цифрова технология за привличане на нови клиенти, съобщава Ройтерс.

Азия се очертава като ключово „бойно поле“ за глобалните мениджъри благодарение на по-високия икономически растеж, бързото увеличение на заплатите и процъфтяващата предприемаческа екосистема, която създава богати клиенти с по-бързо темпо, отколкото на Запад.

Базираната в САЩ Citi, която оперира в Южна Корея от 50 години, обяви, че планира да увеличи своята потребителска база с 50% до 2020 г., като отвори нови офиси в Сеул, Догок и Бунданг.

Банката, която скоро ще достигне 3 милиона клиенти в Южна Корея, си поставя за цел да увеличи банковите депозити с 30% в сравнение със сегашните на стойност 10 млрд. долара, като в същото време инвестира в технологии.

„Броят на клиентите, посетили нашите клонове в Южна Корея, е паднал драстично“, коментира Брендън Карни, ръководител на отдел „Потребителското банкиране“ на Citi.

„Ние трябва да отговорим на променящите се предпочитания на нашите клиенти, като инвестираме в цифровизация“, добави той.

Citi заяви, че има за цел да привлече 80 на сто от новите клиенти на кредитни карти чрез цифрови платформи до 2020 г.

Фокусът върху богати млади азиатци и нови продукти помогна на Citi да ускори привличането на свежи средства от нови клиенти в Азиатско-тихоокеанския регион през 2016 г. до около 10 на сто, като се очаква подобен годишен ръст да продължи и през следващите няколко години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още