IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парадоксът на Пекин: Невероятният успех на държавния капитализъм

Въпреки грандиозния икономически бум през последните десетилетия властта на правителството се базира върху контрол, намеса и цензура

08:11 | 01.10.19 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 12:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

3
rate up comment 23 rate down comment 8
khao
преди 4 години
Китай имат най важния ресурс за голяма икономика - хората. Парадокс щеше да е ако стандарта на средния китаец примерно стане колкото тоя на средния германец за 30 години !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 17
дядя Вова
преди 4 години
Заради този "парадокс" на западняка, запада започна да пренаписва историята на Втората световна война.Не може руснака да победи обединена от Хитлер европа!Без Англия, цяла Европа работи за нацистите.Дори Швейцария им пази кинтите.От Португалия до Финландия, от България до Норвегия - всички работят за Хитлер!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 8
dr.5rov
преди 4 години
Констататация на факти и чудене ама що така - това е статията. Думичката "парадокс" в заглавието е много точна. Аз лично очаквах и някакакъв намек за обяснение на "парадокса". Ние тук сме свикнали с това, че не сме по и най (и да, не се и стремим към това), но западнякът е свикнал да е такъв и когато вижда, че други го изпреварват, за него това е парадокс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още