IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Песимизмът на американците за икономиката расте

Близо две трети от американците смятат, че състоянието на икономиката ще се влоши, преди да започне да се подобрява

09:58 | 12.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Песимизмът на американците за икономиката расте

Песимизмът на американците по отношение на икономиката расте и това може да окаже негативен ефект и на двете основни партии в страната на предстоящите на 2 ноември избори за Конгрес, показва проучване на общественото мнение на NBC News/Wall Street Journal, цитирано от Ройтерс.

Близо две трети от американците смятат, че състоянието на икономиката ще се влоши, преди да започне да се подобрява. За сравнение през януари на такова мнение са били 53 на сто от американците.

Близо 60 на сто от анкетираните са заявили, че страната се е насочила в грешната посока – дял, който остава непроменен в проучванията на NBC/WSJ през годината.

Малко над половината от участниците в проучването не одобряват начина, по който президентът Барак Обама се справя с икономиката. 48 на сто не одобряват работата му като цяло, а 47 я одобряват.

Мнението на анкетираните за Конгреса е много по-лошо – 72 на сто не одобряват работата на конгресмените, което е рекордно високо ниво. 42 на сто са заявили, че искат републиканците да спечелят контрол върху Конгреса, а 43% искат демократите да запазят контрола си.

Едва 24 на сто от анкетираните са изразили позитивни настроения относно републиканците, което е нов минимум в 21-годишната история на провеждане на проучването. Популярността на демократите пък се е повишила съвсем леко, но също е близо до рекордно ниско ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още