IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones и S&P 500 стигнаха двугодишен връх

Акциите на Adobe са сред най-силно представящите се в ранната търговия, като поскъпват с 5% заради добрите финансови резултати за миналото тримесечие

18:09 | 21.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones и S&P 500 стигнаха двугодишен връх

Два от водещите борсови индекса в САЩ се покачиха до най-високото си ниво за последните две години в началото на днешната сесия, под влияние на зелената вълна, която заля фондовите пазари в Европа и в Азия по-рано днес.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones Industrial Average се повишава с 0,4% до 11 523,32 пункта час и половина след началото на сесията. Най-силно сред 30-те компании в състава му се представят тези от финансовия сектор, начело с American Express, Bank of America и JPMorgan Chase.

Широкият индекс S&P 500 напредва междувременно до 1 252,41 пункта, воден от енергийните и минните компании, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, нараства с 0,5% до 2 662,33 пункта, подкрепен от технологичните акции.

Dow Jones IA и S&P 500 се намират на най-високите си нива от септември 2008 г., когато фалира Lehman Brothers, докато Nasdaq Composite е близо до най-високата си точка за последните три години. И трите индекса са нараснали с около 5% от началото на месеца. Изтъргуваните обеми обаче са ниски с наближаването на празниците в края на годината.

Акциите на Adobe са сред най-силно представящите се в ранната търговия, като поскъпват с 5% до 30,59 долара на борсата Nasdaq, пише CNN. Причина за това станаха финансовите резултати на компанията за предходното тримесечие, които показаха нетна печалба от 296 млн. долара, или 53 цента на акция, в сравнение със загуба от 32 млн. долара, или 6 цента на акция, преди година.

Акциите на японската автомобилна компания Toyota, които се търгуват на Нюйоркската фондова борса, поскъпват с 1% до 77,97 долара, въпреки че компанията ще трябва да плати рекордни обезщетения и глоби за 32,4 млн. долара. Причина за това стана изтеглянето на нейни дефектни автомобили през последната година, съобщава транспортното министерство на САЩ.

Цената на петрола се покачва с 0,3% до 89,65 долара за барел, а златото с доставка през февруари се понижава с 0,1% до 1 384,60 долара за тройунция. Лихвените проценти по десетгодишните американски държавни облигации падат леко до 3,32%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още