IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама подписа законопроекта за удължаване на данъчните облекчения

По думите на Обама това са реални пари, с които ще се постигне осезаема разлика в живота на хората

10:18 | 18.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обама подписа законопроекта за удължаване на данъчните облекчения

Президентът на САЩ Барак Обама подписа удължаването на данъчните облекчения, приети от администрацията на предишния президент Джордж Буш, с което законът влиза в сила, предаде Ройтерс.

Обама сключи споразумение за данъчните облекчения с републиканците въпреки възраженията на демократите, според които облекченията са твърде щедри за богатите. В четвъртък Конгресът прие законопроекта на стойност 858 млрд. долара.

По думите на Обама това са реални пари, с които ще се постигне осезаема разлика в живота на хората. "Така ще насърчим търсенето и наемането на работна ръка и ще укрепим икономиката през новата година", е заявил президентът.

Покрай очакванията за насърчаване на икономическия растеж в краткосрочен план, законът предизвиква обаче и опасения, че ще увеличи дълга на страната.

Компромисът, на който се съгласи Обама, отразява новата политическа реалност, след като републиканците спечелиха междинните избори за конгрес през ноември.

Президентът е притиснат да постигне консенсус при започването на работа на новия Конгрес през януари за намаляване на разходите и овладяване на бюджетния дефицит и растящия дълг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още