IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боинг помогна за повишение на щатските борси

Разочароващите резултати на Citigroup може да върнат до известна степен в реалността Уолстрийт, смятат анализатори

23:08 | 18.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Боинг помогна за повишение на щатските борси

Щатските акции нараснаха във вторник благодарение на ръста при индустриалните акции, поведен от Боинг, който компенсира разочарованието на инвеститорите от резултатите на Citigroup и опасенията за Apple, предаде MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,43% до 11 838 пункта. Ръстът при акциите на производителя на самолети Боинг, който е компонент на индекса, дойде, след като компанията обяви, че очаква да достави новия си самолет 787 през третото тримесечие на тази година. Инвеститорите очакваха много по-голямо отлагане в доставката на самолета.

S&P 500 се повиши с 0,14% до 1295 пункта, като сред най-добре представящите се групи в индекса бяха енергийните компании.

Акциите на Apple се понижиха, след като вчера съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Стив Джобс обяви, че ще излезе в отпуск по медицински причини.

Според анализатори новината обаче ще има най-силен ефект върху индекса Nasdaq 100, в който Apple има 20,7% тежест, а не върху S&P 500. Въпреки че е втората по големина компания в S&P 500, тежестта на Apple в него е едва 2,72%.

Nasdaq Composite нарасна днес с 0,38% до 2766 пункта.

Разочароващите резултати на Citigroup и на авиопревозвача Delta Air Lines от своя страна може да върнат до известна степен в реалността Уолстрийт, напомняйки на инвеститорите, че ще има някои негативни изненади в отчетния сезон през това тримесечие, смятат експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още