IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатският Сенат може да гласува орязване на бюджетните разходи с 38 млрд. долара

Законопроектът има за цел да отложи със седмица блокирането на правителствената дейност

20:41 | 08.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Щатският Сенат може да гласува орязване на бюджетните разходи с 38 млрд. долара

Лидерът на демократическото мнозинство в Сената на САЩ Хари Рийд съобщи днес, че преговарящите по бюджета са се споразумели за орязване на разходите с 38 милиарда долара, съобщава Ройтерс.

Предложеното от демократите орязване на бюджета с 38 млрд. долара е близко до исканото от републиканците. Въпреки това, говорителят на републиканците Джон Бейнър опроверга Рийд като заяви, че сделка няма и размера на бюджетните съкращения остава проблем.

„Остава само един проблем, за който все още не сме се разбрали и това е ограничението на бюджета“, казва Бейнър, цитиран от Wall Street Journal.

Републиканците и демократите водят преговори, за да постигнат споразумение, което да предотврати парализиране на правителствената работа днес в полунощ вашингтонско време (07.00 часа в събота българско време).

Демократите в Сената планират да гласуват днес законопроект, който ще отложи с една седмица блокирането на правителствената дейност, посочи Рийд, цитиран от Ройтерс.

Мярката ще се различава от подобния законопроект, приет като временна мярка от Камарата на представителите, където мнозинство имат републиканците, заяви на пресконференция Рийд. Според правилата в Сената всички 100 сенатори трябва да дадат съгласието си, за да бъде допуснат законът до гласуване, отбелязва Ройтерс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още