IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама иска да намали бюджетния дефицит на САЩ с 4 трлн. долара за 12 години

3 трлн. долара се предвижда да бъдат спестени чрез ограничаване на бюджетните разходи, а 1 трлн. долара ще бъдат акумулирани от увеличаване на данъците

20:32 | 13.04.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Обама иска да намали бюджетния дефицит на САЩ с 4 трлн. долара за 12 години

Щатският президент Барак Обама, представя втори план за ограничаване на дългосрочните дългови нива в САЩ, като се очаква да обещае съкращаване на бюджетния дефицит на страната с 4 трлн. долара през следващите 12 години, съобщава Bloomberg, цитирайки източници от щатския конгрес.

3 трлн. долара се предвижда да бъдат спестени чрез ограничаване на бюджетните разходи, а 1 трлн. долара ще бъдат акумулирани от увеличаване на данъците.

Обама си поставя за цел да понижи бюджетния дефицит на САЩ до 2,5% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната до 2015 г., в сравнение с 10,9% от БВП през тази година. Той също така потвърждава подкрепата си за реформа на данъчната система.

Целта на плана е бюджетният дефицит на станата да се понижи до 2% от БВП до края на десетилетието.

В речта си, Обама ще предложени, според неназован източник от Конгреса, цитиран от Ройтерс, да се сложи край на данъчната политика към заможните американци от ерата на Буш, както и да бъдат спестени 480 млрд. долара в здравеопазването до 2023 година и поне 1 трлн. долара допълнително до 2033 г.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Боян
преди 13 години
Ей тоя не са уморява да обещава, те комунистите навремето не обещаваха колкото него
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още