IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси затвориха в близост до дъната за деня

Натежаха опасенията за дълговата криза в Европа, след като Moody's Investors Service понижи кредитния рейтинг на Ирландия

23:35 | 12.07.11 г.
<p>
	Трейдър на борсата в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Трейдър на борсата в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси приключиха търговията в близост до най-ниските си стойности за деня, след като направиха рязък завой в посока надолу в последните минути на сесията във вторник, предаде MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average загуби 0,5% до ниво от 12 446,88 пункта, воден от спада на цената на акциите на Boeing с 1,9% и понижение от 1,8% за книжата на Intel Corp. 

S&P 500 падна с 0,4% до 1 313,64 пункта, докато Nasdaq Composite заличи 0,7% до 2 781,91 пункта.

Акциите на американската борса бяха намерили известна подкрепа, след като беше оповестен протоколът от последното заседание на Федералния резерв относно паричната политика, от който става ясно, че някои членове подкрепят отпускането на допълнителни стимули за икономиката.

Вероятността за по-голяма ликвидност обаче беше компенсирана от опасения за дълговата криза в Европа, след като Moody's Investors Service понижи кредитния рейтинг на Ирландия.

„Пазарът с основание се притеснява и се опитва да разбере как ще бъде разрешен този дългов проблем“, коментира пред CNN Money Роб Лътс, главен инвестиционен директор на Cabot Money Management.

Страховете за това колко далече и дълбоко може да се разпространи дълговата криза в Европа натежаха на американските индекси и в понеделник

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още