IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing с 20% ръст на печалбата през второто тримесечие заради по-високи приходи

От компанията обявиха, че повишават и прогнозите си за печалба на акция през годината от 3,90 долара на 4,10 долара, като се позоваха на „силното представяне на основните звена“

16:40 | 27.07.11 г.
Boeing с 20% ръст на печалбата през второто тримесечие заради по-високи приходи

Американският производител на самолети Boeing Co обяви по-висока печалба през второто тримесечие благодарение на нараснали приходи с 6%, съобщи ВВС.

Печалбата за тримесечието на годишна база е нараснала с 20% до 941 млн. долара, или 1,25 долара на акция, докато през аналогичния период на 2010 г. тя е била 787 млн. долара, или 1,06 долара на акция.

Приходите са се увеличили до 16,5 млрд. долара в унисон с предвижданията, като преди година са били на ниво от 15,6 млрд. долара.

От компанията обявиха, че повишават и прогнозите си за печалба на акция през годината от 3,90 долара на 4,10 долара, като се позоваха на „силното представяне на основните звена“. Оповестените данни надхвърлиха предварителните очаквания на Уолстрийт за печалба от 97 цента на акция.

„Осъществихме голям напредък за лицензирането и доставките на моделите 787 Dreamliner и 747-8 и продължихме дисциплинираното нарастване на скоростта на производство на търговските самолети“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Джим МакНърни, цитиран от CNBC.

„Перспективите ни за годината бяха подсилени, тъй като нашият екип продължава непреклонното си концентриране върху подобряването на продукцията, управлението на финансовите потоци и изпълнението на програмите“, добави той.

Boeing разделя бизнеса си почти по равно между производството на пътнически и товарни самолети и продукция за отбранителната индустрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още