IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оттеглиха обвиненията срещу Доминик Строс-Кан

Решението е взето, след като са били открити противоречия в показанията на камериерката, която обвини бившия шеф на МНФ в опит за изнасилване

09:38 | 24.08.11 г. 3
<p>
	Доминик Строс-Кан със съпругата си. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Доминик Строс-Кан със съпругата си. Снимка: Ройтерс

Съдията по делото срещу бившия изпълнителен директор на МВФ Доминик Строс-Кан оттегли днес обвиненията срещу него в сексуално посегателство, разрешавайки му да се върне във Франция и да възстанови разбитата си кариера, пише Ройтерс.

Решението е взето, след като са били открити противоречия в показанията на камериерката, която обвини Строс-Кан в опит за изнасилване.

Магистратът от върховния съд на щата Ню Йорк Майкъл Объс прекрати съдебния процес, но решението може да влезе в сила едва след като апелативен съд се произнесе по искането на ищцата Нафисату Диало.

„Очаквам с нетърпение да се върна в страната си“, каза бившият изпълнителен директор на МВФ. Той благодари на всички свои приятели във Франция и САЩ, които са повярвали в невинността му, "и на хилядите хора, които лично или писмено засвидетелстваха подкрепата си."

Строс-Кан все още е изправен пред гражданско дело, заведено от името на камериерката, както и пред иск от френска журналистка, която също твърди, че по време на интервю той се е опитал да я изнасили.

33-годишната камериерка от Западна Африка твърди, че Строс-Кан я е нападнал и се опитал да я изнасили в луксозния си апартамент в хотел в Манхатън на 14 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 12 години
Печатането на пари е нещо хубаво, но когато е на ниво Златно Обезпечение на Валутата, за да се ползва ценностната система на творческата мисъл и съзидателност. Трябваше въввеждането на Влалутния Борд за стане, чрез обвързване с Американският Долар, а не с Германската Марка, защото ценностната система на Американците е по-правилна от тази на Германците. На Германците не ядрената енергетика, а и химикалките да им съберат пак ще си останат убийци, за които основният начин на забогатяване е чрез ограбване и събиране на данъци, а не чрез произвеждане и създаване на изобилие, така че никой да не пита колко имаш и от къде взе, защото изобилието е комунистически приом, които откриваме, че е заложен и в Американският Златен Стандарт, когато е писана Американската Конституция и е остойностена в Злато. Нека стъпим на ценностната система обезпечена със Злато, така печатането на пари няма да води до сътресения в икономиката и ще означава градивност, а не рушене, ърткуейк, отрабване и дефицит!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Една от най-разпространените версии за убийството на Джон Кенеди е че е убит заради това, че е отнел правото на Фед (Федералният резерв на Сащ) да печата банкноти. Интересен факт е че неприятностите на Строс-Кан са започнали един месец след като той е казал че "вашингтонският консенсус се е изчерпал". Преведено на човешки, той е казал че доларът вече не може да играе роля на световна валута.Жалкото е, че Строс Кан, не каза, пред цял свят, защо го "Натопиха", Рокфелер и "Другарчетата" му! Само когато човечеството се отърве от "Страха", само тогава "Ционистките бандити" ще спрат да "пият кръвта" на целия свят и ще отидат в "Небитието"! Американска демокрация, да го разтълкуваме: Ако аз имам заем и си напечатам пари, за да си го върна, съм престъпник, Ако България има заем и си напечата пари, за да го върне, ще бъде бъде престъпник в ЕС и в Еврейския измислен свят, като цяло. Ако САЩ си напечатат пари за да си върнат дълга - това не е престъпление, а спасение на икономиката на целия свят!? Значи КРАЖБАТА чрез печатане на пари е оправдана?Скъсването на Аржентина с фонда бе едно от най-важните решения, които управниците взеха и от което може би ще се поучат и други развиващи се страни. По време на посещението си в Буенос Айрес през септември директорът на МВФ Доминик Строс-Кан призна, че споделя това становище: Много аржентинци смятат, че МВФ е самият дявол и определено има защо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Грую Груев
преди 12 години
е, да, ама сестра му вече е *** - ходи доказавай после, че нямаш такава.... евалата на сащ - за пореден път доказаха как лесно, бързо и удобно могат да разкарат от пътя си всеки, пробвал се да им се опълчи. следващият, който тръгне да им се зъби, ще има не едно, а много на ум, дали изобщо да започне да си мисли за подобно нещо, а пък посешенията на хотели в сащ от вип персони, май ще станат екзотична рядкост :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още