IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет купува изгодни акции и не се страхува от нова рецесия

Легендарният инвеститор оповести, че неговата Berkshire Hathaway e изкупила през третото тримесечие двойно повече свои акции, отколкото за първото полугодие

19:47 | 30.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Бъфет купува изгодни акции и не се страхува от нова рецесия

Компанията на легендарния инвеститор Уорън Бъфет изкупува акции на изгодни цени, включително и свои собствени, обяви милиардерът в интервю за CNBC на пода на Нюйоркската фондова борса.

Бъфет бе на борсата за старта на сесията, отбелязвайки 50-годишнината на Business Wire - дъщерно дружество на неговата Berkshire Hathaway. 

Той разкри, че Berkshire е изкупила свои акции за нетно 4 млрд. долара през третото тримесечие. Това е приблизително колкото компанията закупи за цялата първа половина на годината.

Инвеститорът намира акциите на своята компания за много атрактивни. В понеделник Berkshire изненадващо разкри програмата си за обратно изкупуване.

Програмата според Бъфет не означава, че той е песимистично настроен за намирането на потенциални нови придобивки, каквито всъщност продължава да търси.

”Оракулът от Омаха” не се опасява за своите инвестиции, като смята че е „много, много малко вероятно американската икономика да изпадне пак в рецесия”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
ilakalim
преди 12 години
Патиланчо, ти на каква възраст си? Да не си се раждал по време на "трагедията" Енрон? Енрон? 2011? Случайно да си чел някаква преса последните... 10 години???? Уникално! Или може би всички финансови кризи от 2001 насам не си чул, че са се случили? Не мога да си представя вече докъде стига абсолютната липса на елементарен анализ в българското инвестиционно пространство. Но това мина всякакви граници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Банките СЕ хранят от милиони ***-шарани по света. Даваш 1, 9 мил. долара, плащаш още 40 милиарда и получаваш активи за 400 милиарда......Казиното Уолстрийт.......Перфектна пирамида, нали?След "трагедията Енрон" преди време, сега ще имаме повторение на трагедията, но вече с с ново име ''Уолстрийт'' !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още