IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Федералният резерв е обмислял покупки на още облигации на последното си заседание

Двама представители на Фед са настоявали за по-сериозни действия, докато трима са се обявили срещу предприемането на каквито и да било нови мерки, разкрива протоколът

22:14 | 12.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Федералният резерв е обмислял покупки на още облигации на последното си заседание

По време на срещата си на 21 септември Федералният резерв на САЩ е обмислял нов кръг от покупка на облигации, както и други мерки, чрез които да облекчи финансовата среда на фона на стагниращата икономика, показва протоколът от заседанието, цитиран от Ройтерс.

Повечето ръководители са се съгласили, че влошените перспективи пред икономиката оправдават допълнителна корекция в монетарната политика с цел подпомагане на възстановяването.

Сред обсъжданите инструментите за разхлабване на паричната политика са били още ребалансиране на портфейла на Фед, удължаване на средния му матуритет (стъпката, която в крайна сметка бе предприета) и предоставяне на изрични насоки относно политиката по отношение на трудовия пазар.

На последната си среща американската централна банка предупреди за наличието на значителни рискове пред и без това слабата икономика и стартира план за понижаване на дългосрочните лихви и подкрепа на колабиралия жилищен пазар.

Двама представители на Фед са настоявали за по-сериозни действия, докато трима са се обявили срещу предприемането на каквито и да било нови мерки, разкрива протоколът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Финанси виж още