IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бензинът в САЩ поевтинява с 18% за последните 6 седмици въпреки по-скъпия петрол

Вероятността подобна тенденция да се задържи за продължителен период обаче е минимална, коментират експерти

11:48 | 05.12.11 г. 13
Бензинът в САЩ поевтинява с 18% за последните 6 седмици въпреки по-скъпия петрол

Цената на бензина в САЩ се понижи с 18% за последните 6 седмици, като в момента цената на дребно на най-търсения вид е средно 3,29 долара за галон, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на проучване на маркетинговата компания Landberg Survey. Все пак това е с 38 цента, или 13%, повече от средната цена преди година.

Експертите на организацията обръщат внимание на факта, че спадът в цените на дребно на горивата продължава въпреки ръста в цената на петрола на международните пазари.

„Част от отрасъла и по-конкретно нефтопреработвателните компании и бензиностанциите търпят загуби, тъй като търсенето на бензин от обикновените собственици на автомобили намалява заради тежката икономическа ситуация в страната“, се подчертава в съобщението на маркетинговата компания.

Нейните експерти обаче преценяват като изключително малка вероятността подобна тенденция да се задържи за продължителен период. Нефтопреработвателните компании „не могат вечно да понасят загуби и в бъдеще всичко ще зависи от цената на петрола“, прогнозират те.

Най-евтиният бензин в САЩ сега се продава в Албъкърки, щата Ню Мексико - 2,84 долара за галон, докато най-високите цени са регистрирани в Сан Франсиско, Калифорния - 3,67 долара за галон.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
dbodurov
преди 12 години
Ние си имаме ЛУКОЙЛ с рафинерия на наша територия, а братята американци не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
S.Markov
преди 12 години
Цена на бензина в България - 2.36 BGN / литър :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 0
S.Markov
преди 12 години
1 галон = 3.79 литра =>3,67 / 3.79 = 0.96 USD за литър0.96 x 1.45 = 1.40 BGN за литър при най-висока цена в СФ, Калифорния....Минималната заплата в САЩ е 1 380 USDМинималната заплата в БГ е 163,48 USD
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още