IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на 3М надхвърли очакванията

Подразделението за дисплеи и графични продукти обаче отчете спад на продажбите от 12%

17:11 | 24.04.12 г.
Печалбата на 3М надхвърли очакванията

Американският производител на компоненти за битова електроника 3М обяви ръст на печалбата за първото тримесечие на 2012 г. и повиши леко годишната си прогноза, надхвърляйки предварителните очаквания на анализаторите, въпреки че бизнесът му с дисплеи и графични продукти продължава да се свива, а продажбите в Азия са намалели, съобщи Ройтерс.

Нетната печалба е достигнала 1,12 млрд. долара, или 1,59 долара на акция, при 1,08 млрд. долара и 1,49 долара на акция за аналогичния период на 2011 г. Анализаторите очакваха печалбата на акция да остане без промяна. Резултатите включват и разходите по програмата за предсрочно пенсиониране на служители.

Приходите през първото тримесечие са нараснали с 2,4% до 7,5 млрд. долара, съобщиха от компанията, като съвпадат с очакванията на анализаторите.

От 3М обявиха ръст на продажбите в 3 от 5-те основни бизнес сегмента, в които оперират, включително транспортните и охранителните услуги, офис доставките и здравеопазването. Подразделението за дисплеи и графични продукти обаче регистрира спад от 12%, а в комуникациите той е от 3,4%.

Продажбите в Латинска Америка, Канада и САЩ  през първото тримесечие са нараснали, докато в Европа са се задържали на досегашното ниво. В Азия е регистриран спад на продажбите с 2%.

Днешната прогноза на компанията за годишната печалба на акция е в диапазона между 6,35 и 6,5 долара, като долната граница е повишена спрямо предходната от 6,25 долара на акция. От 3М поддържат очакванията си и за ръст на основните продажби между 2% и 5%, както и на оперативната печалба между 21% и 22,5%.

Това е първият отчет, откакто през февруари бившият главен оперативен директор Инге Тулин пое поста на бившия главен изпълнителен директор Джордж Бъкли.

„Направихме доста добър старт през 2012 г. с рекордни продажби за първото тримесечие и силна печалба“, посочва Тулин в прессъобщение. „Уверен съм в способността ни да подобрим всеки аспект от дейността на нашата компания“, добавя той.

Тулин пое компанията след рекордно високите продажби и печалба на акция, постигнати през 2011 г. Компанията се разрасна чрез поредица от придобивания и демонстрира сила в основните сегменти на своя бизнес.

От 3М обаче очакват по-слабо представяне в Европа и Азия през настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още