IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Фабер очаква сериозен спад при индекса S&P 500

Според него има достатъчно причини за това, различни от свиването на монетарните стимули на Фед

11:18 | 21.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Марк Фабер очаква сериозен спад при индекса S&P 500

Има много причини, поради които състоянието на финансовите пазари ще се влоши. Tова смята анализаторът Марк Фабер в интервю за CNBC, като предвижда сериозен спад при индекса S&P 500. Той вижда някои от недостатъците на пазара в момента.

Според него има достатъчно причини цените на акциите да се понижат, различни от мерките, които Федералният резерв се очаква да предприеме за изтегляне на ликвидност чрез програмите за количествени улеснения. 

Той посочи, че лихвените проценти се покачват от една година насам, давайки за пример 30-годишните и 10-годишните държаwни ценни книжа на САЩ, които се оттласнаха от дъното през юли миналата година.

„Китайската икономика е по-слаба отколкото официалните статистически данни показват. Според мен в близко бъдеще икономиката на Китай ще нарасне с 4% на година. Но без силна кредитна експанзия едва ли ще отбележи дори и минимален растеж“, сподели своите прогнози за китайската икономика Фабер.

„Икономическият ръст на другите развиващи се икономики също ще е слаб. Перспективите пред цената на златото и другите метали също не са обнадеждаващи“, каза в заключение анализаторът, издател на The Gloom, Boom & Doom Report.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още