IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Exxon Mobil за второто тримесечие намаля с 57%

Оперативната печалба на компанията от проучване и добив е спаднала с 25%

17:26 | 01.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Exxon Mobil за второто тримесечие намаля с 57%

Печалбата на Exxon Mobil Corp. за второто тримесечие намаля с 57% на фона на понижените обеми на продажби и по-малките маржове от рафиниране спрямо година по-рано, пише MarketWatch.

Exxon Mobil отчете печалба от 6,86 млрд. долара, или 1,55 долара на акция, което е спад от 15,91 млрд. долара, или 3,41 долара на акция, година по-рано. Приходите намаляват с 16% до 106,5 млрд. долара.

Анкетираните от Thomson Reuters експерти очакваха печалбата на акция да достигне 1,90 долара при приходи от 105,54 млрд. долара.

Производствотo на компанията е отчело отстъпление с 1,9% на годишна база вследствие на по-ниския добив на петрол и природен газ.

Оперативната печалба на Exxon Mobil от проучване и добив е спаднала с 25% на фона отделените по-високи оперативни разходи за находищата в Ангола.

Оперативните печалби на бизнес сегмента на Exxon Mobil, отговарящ за рафинирането и маркетинга, са спаднали със 76% на фона на слабите маржове вследствие на преструктурирането на дейността в Япония.

Най-голямата публично търгувана петролна компания в света се превърна и в най-големия производител на природен газ в САЩ след успешната сделка по придобиване на XTO Energy Inc. на стойност 25 млрд. долара през 2010 г.

Оттогава насам Exxon добави и други активи, като най-значителни бяха залежите на шистов петрол в находището „Бакен“ в Северна Дакота, които бяха придобити за 1,6 млрд. долара от Denbury Resources Inc.

Акциите на компонента на S&P 500 отстъпват с 1,02% до 92,79 долара малко след началото на сесията на Wall Street в четвъртък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още