IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wal-Mart ще инвестира 500 млн. долара в Канада до края на януари 2015 г.

Aмериканската верига планира да построи нови супермаркети и да даде работа на повече от 7 500 души

15:36 | 04.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Присъствието на Wal-Mart в Канада ще се изразява чрез 395 магазина до края на януари 2015 г. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Присъствието на Wal-Mart в Канада ще се изразява чрез 395 магазина до края на януари 2015 г. Снимка: Ройтерс

Американската верига супермаркети Wal-Mart Stores Inc. съобщи, че през тази година ще инвестира около 500 млн. долара, за да затвърди присъствието си в Канада. Сред намеренията на компанията са да построи нови супермаркети и да даде работа на повече от 7 500 души, предава Ройтерс.

376 млн. долара от инвестицията ще бъдат предназначени за проектиране на нови магазини, 91 млн. долара ще отидат за дистрибуторската мрежа, като по този начин се увеличат възможностите за доставки на пресни хранителни продукти, а 31 млн. долара ще бъдат похарчени за проекти, свързани с онлайн услуги и пазаруване.

Wal-Mart обявява плановете си за разширяване само седмица, след като конкурентът й Target Corp. съобщи, че ще отвори още нови 9 магазина в Канада и по този начин ще увеличи присъствието си в страната с общо 133 магазина.

През последните няколко години американските търговци от ранга на Wal-Mart и Target разшириха своята дейност в Канада, застрашавайки сериозно бизнеса на местните Loblaw Cos Ltd. – най-голямата верига за хранителни стоки в страната – и магазините Sobeys на Еmpire Co. Ltd.

До 31 януари 2015 г. Wal-Mart възнамерява да завърши строителството на още 35 свои магазини. След като те бъдат отворени американската компания ще увеличи търговската си площ до 1 млн. кв. фута.

Присъствието на Wal-Mart в Канада ще се изразява чрез 395 магазина до края на януари 2015 г. 282 от тях ще бъдат големи супермаркети, а останалите 113 – по-малки магазини с повече намаления. Местоположението на магазините и на дистрибуционните центрове на веригата ще бъдe разкритo на по-късен етап, уточняват от американския търговец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още