IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola съкращава разходи на стойност 1 млрд. долара

Продажбите на гиганта в производството на безалкохолни спаднаха с 3,6% до 11 млрд. долара

18:26 | 18.02.14 г.
Coca-Cola съкращава разходи на стойност 1 млрд. долара

Най-голямата компанията за безалкохолни напитки в света – Coca-Cola Co, оповести програма за съкращаване на разходите на стойност 1 млрд. щатски долара, съобщава Bloomberg.

Новината бе съобщена паралелно със спада в търсенето на безалкохолни напитки в Северна Америка и забавянето на растежа в чужбина, които допринесоха за отстъпление на тримесечната печалба на компанията с 8,4 на сто.

Печалбата на дружеството за четвъртото тримесечие се сви до 1,71 млрд. долара от 1,87 млрд. долара преди година.

Изключвайки еднократните ефекти, печалбата на дружеството достигна 0,46 долара на акция, което бе очаквано от повечето анкетирани от Bloomberg експерти.

Продажбите от своя страна спаднаха с 3,6 на сто до 11 млрд. долара. Търсенето се забави при някои от ключовите пазари на производителя, като САЩ и Мексико.

Обемът на продажбите на газирани безалкохолни напитки в Северна Америка от марката Coke намаля с 3 на сто през четвъртото тримесечие. Размерът на продажбите в отдела за Латинска Америка остана почти без промяна, докато в Китай бе отчетен ръст от 5 на сто.

По-рано този месец Coca-Cola се съгласи да закупи 10 процента от акциите на Green Mountain Coffee Roasters Inc за приблизително 1,25 млрд. долара.

В разгара на търговията на Wall Street в сряда книжата на Coca-Cola поевтиняват 3,53%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още