IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарствата с рецепта подкрепиха печалбата на Johnson & Johnson

Компанията завиши очакванията си за финансовия резултат за цялата година

16:28 | 15.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Лекарствата с рецепта подкрепиха печалбата на Johnson & Johnson

Johnson & Johnson (J&J) обяви 33% годишен ръст на тримесечната печалба, което надхвърли очакванията на Wall Street, като засилените продажби на нови медикаменти с рецепта са компенсирали по-слабите продажби на потребителски продукти, съобщава Ройтерс.

Компанията леко завиши и очакванията си за печалбата за цялата година, допълва информационната агенция.

J&J обяви, че е спечелила 4,73 млрд. долара, или 1,64 долара на акция, през първите три месеца на годината. По същото време на миналата година компанията отчете печалба от 3,55 млрд. долара, или 1,22 долара на акция. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха печалбата на акция да нарасне до 1,48 долара.

Като се изключат еднократните ефекти върху финансовия резултат, печалбата на компанията през първото тримесечие достига 1,54 долара за акция.

Приходите на компанията за тримесечието са се увеличили с 3,5% до 18,1 млрд. долара, докато Wall Street очакваше ръст до 18 млрд. долара.

Компанията вече очаква печалбата за цялата година да е в интервала 5,8 – 5,9 долара за акция, докато предишната прогноза беше за 5,75 – 5,85 долара за акция.

Глобалните продажби на медикаментите с рецепта на J&J са скочили с 11 на сто до 7,5 млрд. долара, отчете още компанията. Продажбите на Simponi – лекарство за ревматоиден артрит, са се увеличили с 9,3% до 259 млн. долара, а на Stelara – лекарство за третиране на псориазис, с 32% до 456 млн. долара.

J&J започна да се разделя с по-бавно растящите си бизнеси, припомня Wall Street Journal. Миналия месец групата прие офертата на Carlyle Group, която купи бизнеса ѝ за ортоклинична диагностика за около 4 млрд. долара.

J&J се опитва да намали и разходите си. Групата прие през януари план за съкращаване на разходите с 1 млрд. долара през следващите три години, като предвижда не само продажба, но и консолидация на бизнеси и съкращения на работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още