IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Западните лидери обсъдиха нуждата от нови санкции срещу Русия

Страната носи отговорност за достъпа на сепаратистите в Източна Украйна до тежки оръжия, подчертават Обама и Меркел

09:22 | 19.07.14 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Западните лидери обсъдиха нуждата от нови санкции срещу Русия

Американският президент Барак Обама разговаря вчера с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън за потенциалната нужда от още санкции срещу Русия, ако тя не предприеме стъпки за деескалиране на ситуацията в Украйна,заяви Белият дом, цитиран от Ройтерс. 

По повод разговора с Меркел Белият дом посочва, че макар и да са се разбрали да продължат усилията за намиране на дипломатическо решение на сегашната криза, те са препотвърдили решимостта си да останат в тясна връзка, докато обмислят какви допълнителни санкции може да са необходими.

Меркел и Обама обсъдиха затягането наскоро на санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия. Те за пореден път обвиниха Москва, че "продължава да играе роля в дестабилизирането на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС.

"Те подчертаха, че Русия носи ясната отговорност да откаже продължаващия достъп на сепаратистите в Източна Украйна до тежки оръжия и друга подкрепа, идваща откъм Русия", посочва Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Обама и Меркел посочиха също, че "всички страни трябва да гарантират на участниците в международното разследване (на случилото се с малайзийския самолет) пълен, безопасен и безпрепятствен достъп до мястото на инцидента, за да може незабавно да започне достоверно разследване". Двамата "отбелязаха необходимостта всички улики да останат непокътнати в Украйна", посочва ИТАР-ТАСС.

В отделния им телефонен разговор Обама и Камерън "повториха нуждата от нови действия, ако Русия продължи да не предприема стъпки" за деескалация на конфликта в Украйна, заяви още американското президентство, цитирано от Ройтерс.

Двамата също така посочиха, че международното разследване на катастрофата с боинга на "Малейжа еърлайнс" "трябва да започне незабавно", съобщава ИТАР-ТАСС.

Камерън и Обама призоваха и за "възможно най-бързо спиране на огъня" между израелци и палестинци и заявиха, че според тях "трябва да се продължат усилията за постигане на всеобхватно споразумение" за уреждане на иранския ядрен проблем.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Това ще те развесели. http://***.youtube.com/watch?v=HJKooMRLjCA
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Бедата е, че успяват в доста висока степен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
За какъв национализъм може да иде реч пък точно в Украина!? Та това е изкуствено създадена държава. Няма такава нация, или по скоро има опит за създаването и. Тези които наричат националисти са от Галиция. Галицийци ако мога да ги нарека изобщо така, тъй като сред тях има със всякакъв произход главно измежду съседните им славянски държави. Галиция, е много малка като територия и население спрямо това което се нарича Украйна /името значи покрайнина /на Русия разбира се/ на БГ/ и през вековете почти винаги са били зависими от съседните на нея държави. Говорят език /в Галиция/много сходен със старобългарския но със силно полско влияние. Останалия народ в т.н. Украйна са си с Руско самосъзнание. Едва напоследък, се правят сериозни опити да им подменят самосъзнанието а и официалният език с Галисийски/ Нещо като с нашата Македония става там. Насъскват ги срещу родината им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
dakl
преди 9 години
Очевидно, че прземяването на Америка от световен хегемон до обикновена голяма държава ще бъде трудно и мъчително не само за нея и за живеещите там ( нима на Великобритания бе много леко след 1945 г?), но ще го преживеят някак си, а за Украйна действително жалко, но това е съдбата на всеки бесен национализъм който по един или друг начин са докопа до властта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
То не, че Западът не се възползва от Русия, а после, да я плюе, изолира и т.н. Двойният аршин не е мое изобретение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 11
Valentin13
преди 9 години
слава Богу живеем в свободен свят ! и с тези ти приказки те съветвам да не правиш компромис със съвестта си, но наи-барзо да хванеш първия самолет за Москва и да си останеш там. не може хем да ползуваш Западни облаги, хем да плюеш по Запада. това си е типично руско поведение. ходят по Западни курорти, ползуват Западна техника, изкупуват магазините им със стоки и после плюят по Запада. нарича се раздвоение на съвестта, учи се по психология
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
deant
преди 9 години
Това не е лошо, защото го прави Запада!!! Ако Изтока прави нещо, то НЯМА как да не е лошо... според Запада (от който сме и ние).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
ABBA
преди 9 години
То щото САЩ не наляха над 80 милиарда, а после за Мегдана още 5,5 милиарда новонапечатани зелени вестникарски хартийки с обещания за светло бъдеще. А сега не издържа операциите на фалиралата украинска армия, т.е. държава.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още