IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сезонът на отчетите навлиза в разгара си

Следващите десетина дни ще покажат накъде се движат САЩ, очакват се резултатите на ключови компании

09:36 | 21.07.14 г.
Сезонът на отчетите навлиза в разгара си

През тази и следващата седмица трябва да стане ясно дали дългоочакваното подобрение на американската икономика се е състояло в действителност. Причината е, че през следващите десетина работни дни фондовият пазар в САЩ навлиза в разгара на сезона на отчетите за второто тримесечие на годината, пише Investing.

До този момент компании като General Electric и Intel успяха да обявят солидни резултати, съчетани и с позитивни оценки за икономическите условия в САЩ.

Като цяло, до момента 68% от компаниите от широкия индекс S&P 500, които са подали отчетите си, успяват да бият очакванията на анализаторите за постигнатата печалба. Близо толкова са и онези, които имат повече приходи от прогнозираното.

На този етап очакванията са, че корпоративните печалби в САЩ ще отчетат увеличение от 6,7 на сто през тримесечието (заради голямата еднократна санкция в изчисленията не се включва Citigroup). Този процент показва подобрение в нагласите спрямо началото на юли, когато анализаторите предвиждаха 6,2% увеличение на печалбите.

Дали всичко е толкова розово, ще стане ясно през следващите две седмици, когато се очаква 60% от попадащите в S&P 500 компании да подадат своите отчети. Чрез тях инвеститорите със сигурност ще разберат дали икономическото възстановяване след тежката зима наистина се е случило.

Както е известно, през първото тримесечие на годината американската икономика се сви с 2,9 на сто на годишна база, записвайки най-слабото си представяне за последните пет години. Данните за пазара на труда, както и някои други показатели, водят до прогнози за ръст на БВП с около 3 на сто през второто тримесечие.

Кои са основните отчети, които пазарите ще очакват с интерес?

Понеделник: Netflix, Chipotile Mexican Grill, Texas Instruments, Halliburton, Hasbro

Вторник: Apple, Coca Cola, Comcast, DuPont, Harley-Davidson, McDonalds, Microsoft

Сряда: AT&T, Boeing, Facebook, Pepsi Co., Qualcomm

Четвъртък: 3M, Amazon, American Airlines, Baidu, Caterpillar, Ford, General Motors, Starbucks, Visa

Петък: Moody’s, Vodafone, Xerox

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още