IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan може да ограничи търговията с деривати

Причината е, че новите глобални регулаторни правила правят бизнеса с финансови инструменти по-малко атрактивен

09:47 | 19.02.15 г.
JPMorgan може да ограничи търговията с деривати

Най-голямата американска банка JPMorgan Chase & Co обмисля варианти за намаляване на обема на търговията с някои деривативни инструменти, след като новите регулаторни правила ги правят по-малко печеливши, предава Bloomberg.

По думите на главния изпълнителен директор на инвестиционното звено на кредитора Даниел Пинто това не означава неминуемо "предстоящото освобождаване на капиталоемките активи на банката", като инструментите за търгуване на лихвените проценти или първичното посредничество, и няма да доведе до значителното намаляване на персонала.

Най-големите инвестиционни банки в света, включително Credit Suisse и Morgan Stanley, свиват активността си в търговията с инструменти с фиксирана доходност след новите правила, препоръчани от Съвета за финансова стабилност в рамките на Г20. Според експертите някои от капиталовите показатели се намират на нива, които са значително над тези отпреди кризата от 2008 г., като по този начин предразполагат към опасения от избухване на нови проблеми в сектора.

През 2014 г. JPMorgan постигна приходи в размер на 25,3 млрд. долара от инвестиционното банкиране и търговията, което е с 4 млрд. долара повече от най-близкия конкурент. Въпреки това възвръщаемостта на собствения капитал на банката падна до 10% от 15% през 2013 г.

През януари Ройтерс съобщи, че ръководството на банката притиска мениджърите си да намалят разходите. Причината са разочароващите данни за ръста на годишните приходи, което навреди на печалбите, заяви тогава запознат със ситуацията източник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още