IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

United очаква нисък марж на печалбата за второто тримесечие

Силният долар се е отразил негативно на търсенето от страна на пътуващите в чужбина

11:47 | 10.07.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската авиокомпания United Continental Holdings Inc заяви в четвъртък, че маржът на печалбата преди данъците за второто тримесечие на годината ще бъде в долната част на прогнозирания по-рано диапазон, тъй като силният долар се е отразил негативно на търсенето от страна на пътуващите в чужбина, съобщава Ройтерс.

Базираната в Чикаго авиокомпания обяви още, че очаква маржът на печалбата преди данъчното облагане да бъде между 12% и 13% за тримесечието, приключило на 30 юни. Предишните прогнози сочеха марж на печалба от 12% до 14%.

Според компанията тримесечният капацитет е нараснал с 2,3% в сравнение с миналата година, което също е в долния диапазон на предварителните прогнози от ръст между 2,25% и 3,25%. По-рано инвеститорите призоваха американските авиолинии да съобразят ръста на капацитета си с пониженото търсене.

United заяви, че очаква приходите от пътник за свободно място на миля, които измерват продажбите спрямо капацитета и разстоянието на полета, да отчетат спад между 5,25% и 5,75% спрямо същия период през миналата година, което съответства на предишните прогнози.

Превозвачът каза още, че брутните капиталови разходи за тримесечието вероятно ще са по-високи от прогнозираните заради промяната в графика за депозитите на въздухоплавателните средства. Компанията очаква тези разходи да са между 1,24 млрд. долара и 1,26 млрд. долара, което е повишение от 905 млн. долара в сравнение с прогнозираните 885 млн. долара.

Според United свободните парични средства и краткосрочните инвестиции на авиокомпанията в края на второто тримесечие възлизат на 5 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още