IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юридическите битки около указа на Тръмп за мигрантите продължават

Апелативен съд отхвърли иска на правосъдното министерство на САЩ за незабавно възстановяване на президентския указ за имиграцията

12:55 | 05.02.17 г.
Юридическите битки около указа на Тръмп за мигрантите продължават

Апелативен съд в Сан Франциско отхвърли иска на министерството на правосъдието на САЩ за незабавно възстановяване на действието на президентския указ за имиграцията, предаде Асошиейтед прес.

Съдът поиска щата Вашингтон и правителството на президента Доналд Тръмп да представят допълнителни аргументи до понеделник следобед, информира БТА.

Министерството на правосъдието обжалва решението на федерален съдия, което временно блокира изпълнителната заповед на президента Тръмп за затягане на имиграционната политика.

Решението на апелативния съд означава, че юридическите битки около указа ще продължат поне и през следващата седмица, отбелязва агенцията.

Припомняме, че междувременно Държавният департамент на САЩ отмени временната визова забрана за жителите на седем страни с преобладаващо мюсюлманско население и разреши на пътници с валидни визи да влизат в страната. 

Всичко започна с указ на американския президент Доналд Тръмп за "Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ". Той предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още