IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите кредитори на САЩ се отказват от американските държавни облигации

Все повече инвеститори разпродават държавните ценни книжа заради несигурността около Доналд Тръмп

11:09 | 13.02.17 г. 22
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В епохата на Доналд Тръмп най-големите външни кредитори на САЩ се замислят дали искат да финансират американското правителство, коментира Bloomberg.

Инвеститорите в Япония – най-големия притежател на държавни облигации, са намалили залозите си през декември с най-големия обем от почти 4 години, показват последните данни на американското министерство на финансите. Тенденцията не важи само за японците. В цял свят чужденците се отказват от американския дълг както никога преди.

От Токио до Пекин и Лондон консенсусът е ясен: малко международни инвеститори искат да навлязат в пазара на американски държавни ценни книжа (ДЦК) за 13,9 трлн. долара. Дали заради перспективата за по-големи дефицити и по-висока инфлация под управлението на президента Доналд Тръмп, или по-високите лихвени проценти, наложени от Федералния резерв, но най-сигурният пазар на дългове в света вече не изглежда толкова сигурен – особено след повишаването на доходността от ноември насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 08:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

9
rate up comment 6 rate down comment 12
sunlight
преди 7 години
Продават защото са умрели от глад и им требе зелено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 7 години
..."Разбира се, местното търсене напоследък успява да поеме международното разпродаване."...Което некой от блембърговите брейнстормъри дали ше се нахване да го преведе на смартичетящите тука? Какво ли би могло да означава засиленото търсене на американски държавни облигации от вътрешни, американски инвеститори?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 22 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 7 години
Тази статия е като "онези", дето блумбъргови ги бълваха по три на ден преди изборите:http://***.bloombergtv.bg/pazari/2016-11-09/borsite-v-sasht-se-srivat-v-ochakvane-tramp-da-e-sledvashtiyat-prezidentСпоред всички ***-либерални медии, още на другия ден, след като Тръмп спечели, борсите требваше да се сринат и слънцето да угасне. То па наопаки - борсите изпотрошиха сички рекорди... И сега така - сички разпродават американски облигации заради Тръмп... Те разпродават от две години - и Русия, и Китай, и целия БРИКС, ама не било верно, напротив - купували като луди, според разни смарти писачи тука. Сега изведнъж осчетоводиха резултата на сметката на Тръмп... хихи... Плоско, но за плоскоглавите така се пише, нали Тошкова? хихи... Щот остава да виси дъс страшна сила и едно въпросче: едни като продават, некой требва да купува насреща, нали? Само едно скромно, затрупано и незабележимо изреченийце:"Разбира се, местното търсене напоследък успява да поеме международното разпродаване."...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 15
Императорът
преди 7 години
Така ли - посочи ми един "популист" (в тоя манипулативен смисъл) фалирал държавата си. Напротив - точно такива мекepенца като меркелова и обонго си загробват държавите с колосални и нарастващи дългове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 14
MZ/X
преди 7 години
Популистите обикновенно фалират държавата си и е нормално инвеститорите да ги е страх от популистите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 7
kloynat
преди 7 години
това е поредната совалка спусната умишлено с цел разпродажба и някои да купува евтинджос американските държавни облигации поредната партенка ами да видим кои ще продава има ли балъци въпрос на време е да изригне долара бомба с закаснител до сегс патока Доналд каквото е казал е изпълнено ако нещата следват своя ход америка ще стане много по мощтна и по силна от вякога Доналд няма какво да губи има си пари да парите му ще станат много по цена хартиика а и наи вече го мъчи грандоманията което е един плюс оценен от избирателите а тои трябва да се докаже за сега оправдава доверието на хората тази статика написана или преписана от вики тошкова е може би подвеждаща за някого и някои
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 12
Императорът
преди 7 години
...изпълнява си предизборните обещания, защото така е научен - това е решителен и честен мъж, а не политическо ***-мошшшшшеник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 11
Императорът
преди 7 години
Значи се чувстваха по-сигурни при обонго, който трупаше дългове като обезумял? khao - фалирал е няколко пъти само във въображението на ***. Чудно как след няколко фалита е останал милиардерин?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 14
khao
преди 7 години
"успешен" бизнесмен, фалирал няколко пъти! очаквах да не си изпълни предизборните обещания, а той па се взе на сериозно :) ... или няма да си изкара мандата или ако се случи чудо да успее, няма да има втори :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още