IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Harley се насочва към азиатските пазари с нови, по-леки мотори

Американският производител на мотоциклети сменя стратегията си след спада на акциите от първата половина на годината

20:46 | 30.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Harley-Davidson Мат Леватич стартира агресивна стратегия за растеж на компанията, която включва разширяване на нейното продуктово портфолио от леки мотоциклети, по-малки градски магазини, нови дигитални подходи и тласък на международните продажби, информира CNBC.

До 2020 г. Harley ще стартира нова платформа за 500 и 1250-кубикови средно тежки мотори за развиващите се азиатски пазари.

„Ще удвоим производството на съществуващите вече продукти. Ще инвестираме в изцяло нова платформа от средно тежки мотори с модулно шаси и оптимизирана технология за двигателя“, споделя Леватич. 

Акциите на Harley отчетоха спад в стойността с близо 13 на сто до този момент на годината, а печалбите намаляха, докато компанията се бори да намери купувачи сред своите клиенти, които се отвърнаха от тежките мотори заради високите цени. Повишаването на световните продажби с 0,7% през второто тримесечие не беше достатъчно, за да компенсира понижението на същите продажби с 6,4% в САЩ.

Компанията разширява своя фокус към Европа и Азия, особено в Индия и Китай, като планира да пусне своя първи електрически мотоциклет LiveWire през следващата година, както и допълнителни модули до 2022 г.

Harley все повече инвестира в производствени съоръжения извън САЩ, за да намали влиянието на наложените мита върху бизнеса си.

„Ние правим това, защото смятаме, че тези мерки са важни за растежа ни в рамките на пазарите и без тези инвестиции няма как да достигнем до клиентите с някакви разумни цени“, каза още Леватич.

През юни Harley обяви, че ще изнесе европейското си производство извън рамките на САЩ заради репресивните мита, наложени от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Преди митническия казус моторите на Harley бяха обложени с мита на стойност 6 на сто. След митата на Доналд Тръмп върху алуминия и стоманата този процент се покачи на 31 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още