IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новината за сделката между САЩ и Китай изстреля Dow с над 400 пункта нагоре

Книжата на Apple поскъпнаха с 3%, достигайки рекордно високи стойности

23:08 | 11.10.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Щатските борсови индекси приключиха последната сесия от седмицата с впечатляващ ръст, след като американският президент Доналд Тръмп заяви, че Вашингтон и Пекин са стигнали до „много съществена фаза от сделката“ по време на търговските преговори между двете икономически суперсили, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибави 402,83 пункта, или 1,52%, към стойността си, като завърши деня на ниво от 26 899,50 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете ръст от 1,37% до 2978,36 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредна със 127,97 пункта, или с 1,61%, до 8078,74 пункта.

Доналд Тръмп заяви пред журналисти в Белия дом, че фаза едно от търговската сделка с Китай ще бъде готова в рамките на следващите три седмици. Като част от фазата, Китай ще закупи допълнителни количества американски земеделски продукти на стойност между 40 и 50 млрд. долара.

Малко по-рано Bloomberg News съобщи, че двете страни са постигнали частична сделка, която ще върне доверието и мира между двете най-големи икономики в света.

Финансовият министър на САЩ Стивън Манучин заяви, че Вашингтон няма да налага през следващата седмица допълнителни мита върху китайски внос, тъй като двете страни са постигнали търсения от американците напредък в преговорите.

При търговията с акции книжата на големите технологични компании като Facebook, Amazon и Alphabet поскъпнаха с по над 1%. Цената на акциите на Bank of America и JPMorgan Chase се покачи с над 2%, докато тези на Apple поскъпнаха с 3%, достигайки рекордно високо ниво.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се покачи съответно до 1,741% и 2,205%.

При валутната търговия доларовият индекс се понижи с 0,38% до 98,33 пункта.

Еврото се търгуваше с ръст от 0,29% спрямо долара при 1,1036 долара за евро.

На петролните пазари цената на Брент и американския лек петрол WTI се покачи с 0,3% съответно до 59,26 долара за барел и 53,71 долара за барел.

Златото от своя страна поевтиня с 0,9 на сто до 1488,20 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
ако търговските войни спрът, индексите ще се изстрелят нагоре ... и китайската агресивност не е по малка !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 4 години
Преставете си когако търговските войни престанат какво ще се случи с индексите на борсите и със икономикатаТрудно ми е да си го представя. Пуста американска агресивност, все избива нанякъде и, обикновено, в грешна посока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
Varfor
преди 4 години
Въпросът е дали наистина се очертава да има по-генерална сделка или всичко е прах в очите, за да се спре спускането надолу по склона на борсовите индекси?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
lyusien
преди 4 години
Сега вероятно всички разбраха кое тормози световната икономика Това не е Ф Е Д с това че намалява лихвите си а търговските воини които водят големите икономики При намаление на лихвите индексите на световните борси се покачват със 100 или 200 пункта но при едно частично търговско споразумение между С А Щ и Кита й индексите на Ню Йорксата стокова борса скочиха с 400 пункта за една сесия И това е само частично споразумение Преставете си когако търговските войни престанат какво ще се случи с индексите на борсите и със икономиката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още