IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ към Г-20: Трябва да направите крачка назад в търговските спорове

Световната икономика отслабва най-вече от въздействието на търговската война между САЩ и Китай, посочва МВФ в свой доклад

19:00 | 11.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Международният валутен фонд (МВФ) призова днес настоятелно страните от Г-20 "да направят крачка назад" в търговските спорове. За пореден път Фондът настоя за мултилатерализъм, който създава нови възможности за растеж. 

Световната икономика отслабва най-вече от въздействието на търговската война между САЩ и Китай, се посочва в днешния доклад МВФ, публикуван в навечерието на годишните срещи на Фонда и Световната банка, уточни АФП.

Дълг е да се премахнат препятствията пред търговията и да бъде постигнат бърз и траен напредък, за да имаме по-добра мултилатерална система в сферата на търговията, посочват експертите на МВФ.

Вашингтонската институция, която се очаква да публикува новите си прогнози за световния икономически растеж във вторник, 15 октомври, подчертава, че като работят заедно, хората, които вземат политическите решения, могат да подсилят световната икономика и да разсеят неизвестните, които правят инвестиции слаби, а растежа - вял.

Световната икономика е на важен кръстопът, допълват експертите на Фонда, настоявайки да бъде приключена програмата по структурните реформи.

Сред приоритетите МВФ посочва реформите за облагодетелстване на конкуренцията, иновациите и инвестициите в човешки капитал, реформите на трудовия пазар, за да се увеличи заетостта и да се неутрализира въздействието от застаряването на населението в различни страни по света.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още