IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските пазари приключиха на зелена територия

Новите икономически данни за САЩ повлияха днешната търговия

23:51 | 27.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Акциите на щатските борси приключиха днешната търговия с повишения, след публикуването на новите икономически данни за САЩ, предаде CNBC.
 

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 42,32 пункта, достигайки 28 164 пункта. Широкият измерител S&P 500 се покачи с 0,4% до 3153,64 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,7% до 8705,18 пункта.

Акциите на Apple и Facebook дадоха своя принос за ръстовете в сряда. Акциите им поскъпнаха съответно с ,3% и 1,5%. Книжата на Amazon прибавиха 1,2% към стойността си, а Netflix отчете ръст от 1,1%.

Според последните данни за икономиката на САЩ, поръчките на дълготрайни стоки в САЩ са се увеличили с 0,6% през октомври, въпреки че икономистите очакваха спад от 0,8%. Междувременно броят на молбите за обезщетение при безработица е спаднал до 213 хил. спрямо 227 000 през миналата седмица. БВП за третото тримесечие отчита ръст от 2,1% на годишна база.

Борсовите индекси достигаха рекордни стойности през последния месец, тъй като оптимизмът около търговските преговори между САЩ и Китай се увеличава. Dow и S&P 500 отбелязаха скок от съответно 4,3% и 3,9%, докато Nasdaq - се повиши с близо 5%.

Във вторник президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ и Китай се намират много близо до постигане на споразумение, след като преговарящите на двете страни проведоха няколко телефонни разговора и се съгласиха да продължат да работят по оставащите спорни въпроси.

Утре в Съединените щати е Денят на благодарността и борсите ще бъдат затворени. Обикновено сряда преди празника е успешен ден за борсовите индекси. В исторически план стойностите на Dow са се понижавали само 16 пъти през последните 66 години в навечерието на Деня на благодарността.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент  падна с 27 цента или 0,4%, достигайки до 64 долара за барел.  В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се сринаха с 0,5% (30 цента), достигайки 58,11 долара за барел.

Цената на златото бележи спад от о,4% до 1,455 долара за тройунциядвижена от надеждите, че САЩ и Китай се приближават все повече от търговска сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още