IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вицепрезидентът на САЩ се ваксинира срещу коронавирус

Майкъл Пенс е най-високопоставеният представител от администрацията на президента Доналд Тръмп, който се подлага на процедурата

16:59 | 18.12.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Майкъл Пенс. <em>Снимка: EPA/DOUG MILLS / POOL</em></p>

Майкъл Пенс. Снимка: EPA/DOUG MILLS / POOL

Американският вицепрезидент Майк Пенс се ваксинира днес срещу Covid-19 и това бе предавано на живо по телевизията. Целта на излъчването бе да се убедят скептиците, които не вярват в безопасността на ваксината, предаде БТА.

Заедно с него се ваксинираха съпругата му Карън и главният здравен инспектор на САЩ Джером Адамс.

Джером Адамс. Снимка: EPA/DOUG MILLS / POOL

Администрацията на президента Доналд Тръмп форсира одобряването на първите създадени ваксини срещу коронавируса, за да може имунизациите да започнат по-рано, отколкото дори някои хора в администрацията смятаха за възможно.

„Историята ще запомни, че тази седмица е началото на края на коронавирусната пандемия“, каза вицепрезидентът, който е и един от първите световни лидери, ваксинирани срещу коронавируса.

„Но с нарастването на случаите (на болестта – бел. ред.), с нарастването на хоспитализациите в страната, имаме още дълъг път да извървим“, допълни той, цитиран от Bloomberg. Вицепрезидентът допълни още, че медикаментът на Moderna, който също чака одобрение от здравните власти в САЩ, може да го получи до часове. Това ще позволи разпространението и на втория вид ваксина в страната.

САЩ разпространиха близо 2,9 млн. дози от ваксината на Pfizer по-рано през седмицата. Страната, заедно с Великобритания, бе и една от първите, които започнаха масова ваксинация на населението.

Пенс е и най-високопоставеният представител от администрацията на президента Доналд Тръмп, който се ваксинира. Държавният глава заяви, че също ще си постави ваксината, но все още не се знае кога.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
А Бодон-а кога?!Нали е начало и начело?Или не е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
michaelis23
преди 3 години
той и без тва нема да е вече вицепрезидент ..... :)) Точно на тия хората не знаят кво им слагат, а на Пенс ако са били отровата н аPfizer дет измреха сумай ти народм тоя би се гътнал на секундата .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още