IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Демократите в САЩ готвят забрана на търговията с акции за членовете на Конгреса

Мярката вероятно ще бъде въведена до края на годината

18:45 | 09.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Демократите в Камарата на представителите на САЩ ще предложат да се забрани на членове на Конгреса и други висши служители на институции да търгуват с акции.

Забраната вероятно ще бъде въведена до края на годината, съобщава новинарският вестник Punchbowl, като се позовава на запознати с разговорите източници, предава Ройтерс.

Председателят на комисията по администрацията на Камарата на представителите Зоуи Лофгрен съставя препоръки, а председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и други висши лидери на демократите ще имат последната дума за това как и кога да се процедира със забраната, пише още изданието.

Представители на Пелоси и Лофгрен не са открити за коментар.

Търговията на американските законодатели с индивидуални акции е обект на все по-голямо внимание, тъй като потребителите на социалните медии обръщат все по-голямо внимание на своите инвестиции.

Инвестициите на някои отделни законодатели повдигат въпроси за евентуален конфликти на интереси, като се има предвид, че заради надзорните задължения на Конгреса те могат да получат информация преди обществеността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още