IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обяд с Уорън Бъфет ще бъде предложен на търг за последнo тази година

Всеки победител в търга от 2008 г. насам е предлагал над 1 млн. долара и по този начин през годините предприемачът е събрал близо 34,5 млн. долара за благотворителност

20:10 | 25.04.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Най-скъпият обяд в света ще бъде предложен на търг отново тази година, когато легендарният инвеститор Уорън Бъфет възнамерява за последен път да обяви аукцион за възможността за частна среща с него с цел набиране на средства за калифорнийска благотворителна организация, съобщава Ройтерс. 

Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway провеждаше преди пандемията търга веднъж годишно от две десетилетия. Получените средства отиват при фондация Glide, която помага на бездомни хора в Сан Франциско. През последните две години инициативата бе замразена, но в понеделник Glide обяви, че тази година отново ще се проведе аукцион.

Всеки победител в търга от 2008 г. насам е предлагал над 1 млн. долара и по този начин през годините Бъфет вече е събрал за благотворителност близо 34,5 млн. долара. Много от победителите са инвеститори, изпитващи дълбоко уважение към Бъфет заради впечатляващата му поредица от успешни капиталовложения. При последния търг през 2019 г. обаче победителят бе пионер в областта на криптовалутите, който плати 4 567 888 долара за срещата.

Каузата на Glide стига до Бъфет чрез първата му съпруга Сузи, която е била доброволец във фондацията. Връзката се запазва и след смъртта на Сузи през 2004 г.

Инвеститорът е заявявал, че подкрепя Glide, защото фондацията помага на хора в затруднено положение отново да намерят надежда в живота. Организацията предлага храна, здравни рижи, професионално обучение, рехабилитация и подкрепа за осигуряване на жилища на бедните и бездомните.

91-годишният милиардер все още не е обяснил защо възнамерява да сложи край на инициативата след тазгодишния търг.

Едноседмичният аукцион в eBay ще започне на 12 юни с начална цена от 25 000 долара и ще продължи до 17 юни. Победителят ще може да доведе със себе си до седем души на обяда в нюйоркския ресторант "Смит енд Уоленски". Единствената тема, която не може да бъде засягана по време на срещата, е въпросът коя може да бъде следващата покупка на инвеститора.

Холдингът на Бъфет притежава над 90 компании от различни сектори и държи големи дялове в Apple, Coca-Cola, American Express и Bank of America. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 5
ing5rov
преди 1 година
аз бих изпратил букетче , когато се наложи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още