IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нюансите на зеленото оцветяват Wall Street в очакване на решението на Фед*

Настроенията на щатските борсите са подобрени от финансовите отчети на технологичните гиганти Alphabet и Microsoft

17:52 | 27.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Wall Street започва търговската сесия в сряда, оцветен в нюансите на зеленото, след като Alphabet - компанията майка на Google - и Microsoft публикуваха силни финансови отчети, пише CNBC. Предстои по-късно през деня Федералният резерв на САЩ да вземе решение за размера на лихвения процент.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добавя 0,45% към стойността си, или 141,51 пункта, до 31 903,08 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се увеличава с 1,17%, или 45,8 пункта, достигайки 3966,85 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повишава с 2,19%, или 252,95 пункта, до 11 815,52 пункта.

Акциите на Alphabet поскъпват с 4,72%. Компанията майка на Google отчете приходи за второто тримесечие в размер на 69,69 млрд. долара, което е с 13% повече спрямо същия период на миналата година. Това бележи най-бавния темп на растеж от второто тримесечие на 2020 г. насам, когато пандемията сви търсенето на реклами в някои области, включително в туризма.

Поскъпването на акциите отразява степента, в която инвеститорите се бяха подготвили за разочароващи приходи предвид по-широкия спад в областта на цифровите реклами.

Microsoft добавя 11,33% към капитализацията си, след като американският технологичен концерн даде оптимистична прогноза за продажбите за току-що започналата фискална година, като по този начин намали опасенията на инвеститорите за растежа, които се разпалиха след неубедителния отчет за четвъртото тримесечие.

Цената на книжата на Enphase Energy се покачва с близо 15%, а тази на Chipotle с 14,32%.

Акциите на Boeing поскъпват с 1,7%, дори след като резултатите на авиопревозвача разочароваха анализаторите.

След търговската сесия в сряда предстои Qualcomm, Ford и Meta Platforms да публикуват финансовите си отчети. Към момента над 150 от компаниите в индекса S&P 500 са публикували своите резултати, като от тях близо 70% са надминали очакванията, показват данните на FactSet.

Цената на златото се понижава с над 5 долара до 1712,2 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от 2,765%.

Инвеститорите са в очакване и на решението на Федералния резерв на САЩ, след като по-късно през деня приключва двудневното заседание на банката. Пазарите прогнозират още един лихвен ръст от 75 базисни пункта.

"С толкова много променливи, които трябва да се вземат предвид, очакваме пазарите да останат волатилни след заседанието на Фед", написа Марк Хефъли от UBS Global Wealth Management. "На фона на пазарните очаквания за федерална лихва от 3,3% до края на годината, това означава, че след тазседмичното решение може да има още около 100 б.п. повишения от Фед до края на декември. Темпът им обаче продължава да е несигурен", допълни анализаторът.

Данните в сряда показаха, че договорите за покупка на жилища в САЩ са намалели с 20% през юни 2022 г. спрямо същия период година по-рано, докато на месечна база продажбите на жилища са записали по-голям от очакваното спад в размер на 8,6 на сто. За сравнение - икономистите, анкетирани от Dow Jones, прогнозираха спад от 1%.

Световният петролен бенчмарк Брент поскъпва с 0,57% до 105 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) се увеличава с 0,24% до 95,21 долара за барел.

*Към 17:32 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още